21 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

11.07.

36° / 21°

Nedjelja

12.07.

35° / 22°

Ponedjeljak

13.07.

31° / 22°

Utorak

14.07.

32° / 18°

Srijeda

15.07.

32° / 20°

Četvrtak

16.07.

32° / 20°

Petak

17.07.

33° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vešović: Počinje gradnja primarnog kolektora, vrijednost 6,6 miliona eura

Podgorica

Comments 1

Izvor: RTCG

Autor: Antena M

  • Viber

Vešović: Počinje gradnja primarnog kolektora, vrijednost 6,6 miliona eura

U ponedjeljak će početi izgradnja Sistema za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici i to gradnjom primarnog kolektora vrijednog 6,6 miliona eura koji će povezati aktuelno postrojenje sa budućim postrojenjem, najavio je zamjenik gradonačelnika Podgorice Časlav Vešović.

"Samo dan kasnije ćemo početi sa izgradnjom sekundarne mreže, kao drugom cjelinom u okviru tog velikog projekta. Kroz sekundarnu mrežu ćemo rekonstruisati 17 kilometara saobraćajnica, obezbjediti 1.500 priključaka u prigradskim Mjesnim zajednicama poput Konika, Zlatice, Maslina", kazao Vešović gostujući u Dnevniku TVCG.

On je istakao da je prvu polovinu mandata aktuelne gradske uprave u Glavnom gradu obilježio uspjeh kada je u pitanju realizacija kapitalnih investicija iz oblasti saobraćaja.

"Sada smo osim bulevara kroz Donju Goricu, izgradnji dijela bulevara kroz Golubovce, dijela bulevara koji ćemo otvoriti 20. maja između Podgorice i Tuzi i za drugu polovinu mandata pripremiti niz kapitalnih investicija za izgradnju bulevarskih saobraćajnica", najavio je Vešović.

Narednih sedmica, kako je dodao, biće raspisani tenderi za četiri bulevarske saobraćajice.

Pored mjera koje je usvojila Vlada i pojedine lokalne samouprave uključujući i Glavni grad, kako dodaje Vešović, mora se razmišljati i o drugim načinima, kako da u se crnogorski ekonomki krvotok upumpa novac. Vjeruje da će se to najbolje uraditi kroz realizaciju kapitalih investicija.

U Podgorici, kako je kazao, imaju nekoliko razloga za optimizam.

"Prvo što smo u prethodnoj godini jako vrijedno radili i u prvom dijelu ove godine zahvaljujući čemu je u budžetu glavnog grada sakupljen zavidan fond odakle možemo da servisiramo sve naše obaveze i da se posvetimo kapitalmom razvoju. Drugo, činjenica da mi kapitalni razvoj ostvarujemo kroz saradnju sa prestižnim finansijakim institucijama poput IFC-a kao dijela Svjetske banke, Kfw bankom. Treće, kapitalni razvoj planiramo da realizujemo sa Vladom i Vladinim institucijama. Državni finansijski sistem je stabilniji od bilo kog pojedinačnog sistema lokalne samouprave", kazao je Vešović.

On vjeruje da su sada, kada su mjere nešto liberalnije, građani mogli da primijete da se u svakom dijelu Podgorice realizuje neka investicija koja, kako je kazao, sumarno odvaja nekoliko miliona eura.

"Ali najvažnije je što smo mi ovo vrijeme iskoristili da pripremimo kapitalne investicije i posebno onu najvažniju a to je izgradnja sistema za prečišćavane otpadnih voda", kazao je Vešović i najavio rebalans budžeta Glavnog grada.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Smrt fasizmu

Ove sijede sto imam su mi od price o kolektoru.Pobogu, dokle. Evo zadnjih 20godina , jos od Mugosinog prvog mandata, prica o kolektoru i fazama, uoci iizbora. O onome izmedju toga, bolje da ne pricamo. Mozda bi mogli da prestanete da nas potcjenjujete