13 °

max 20 ° / min 9 °

Subota

27.04.

20° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mašković: Povećanje cijena parkinga bez jake alternative u javnom prevozu je kratkovido i nepravedno

Podgorica

Comments 0

Mašković: Povećanje cijena parkinga bez jake alternative u javnom prevozu je kratkovido i nepravedno

Autor: Antena M

  • Viber

Povećanje cijena parkinga bez jake alternative u javnom prevozu je kratkovido i nepravedno, ocijenio je šef Kluba odbornika SD-LP u Skupštini Glavnog grada Miloš Maškovićm povodom zvanične najave poskupljenja parkinga u Podgorici.

Mašković je poručio da građani Podgorice zaslužuju pristupačnije opcije prije nego što se finansijski pritisne na njihovu svakodnevicu.

„Umjesto obećanih ulaganja, građani su dobili samo povećanje cijena usluga, od povećanja cijena vode, odvoza otpada, zakupa tezgi na Gintašu, do povećanja cijena parkinga“, istakao je on u saopštenju za javnost.

Osim toga, kako je kazao, povećanje cijena imaće negativan uticaj na lokalnu ekonomiju, odvraćajući potrošače od dolaska u centar grada i negativno utičući na male biznise koji se oslanjaju na pristupačnost automobilom.

„Umjesto toga, treba težiti holističkom pristupu koji uključuje značajna ulaganja u javni prevoz, poboljšanje uslova za pješake i bicikliste (umjesto njihovog ukidanja), i uvođenje fleksibilnih cijena parkinga zasnovanih na vremenu dana i zauzetosti, što bi podstaklo pametnije korišćenje ograničenog prostora, a istovremeno zaštitilo potrebe i prava svih građana“, zaključio je Mašković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR