11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Ovo je šamar Skupštini"; "A ono što vi radite nije ponižavanje?"

Politika

Comments 0

"Ovo je šamar Skupštini"; "A ono što vi radite nije ponižavanje?"

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Vrhovno i specijalno tužilaštvo nije, kako je saopšteno na današnjoj sjednici Odbora za antikorupciju, tom tijelu dostavilo Izvještaj o postupanju u slučaju ''Koverta''.

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić nisu se pojavili na sjednici.

Kako je saopštio predsjedavajući Predrag Bulatović, oni su ''u obavezi da dostave izvještaje, ali i da prisustvuju sjednici Odbora i time su prekršili praksu predstavničkog doma građana Crne Gore.''

O tome će Bulatović obavijesti predsjednika Skupštine Ivana Brajovića.Kako je objasnio, opozicija će vidjeti da li će inicirati razrješenje dvoje tužilaca zbog nepoštovanja Parlamenta, ili ukoliko do toga ne dođe, onda će predložiti da se ukine Odbor za antikorupciju.

''Prvi put se dešava da se neki državni organ ne odazove pozivu nadležnog Odbora. Ovdje se radi o svojevrsnom državnom udaru. Ovo treba da nas zabrine kao poslanike. Ovo je velika šamarčina da nam zuji glava dva-tri dana. Ovo dominantno treba da zabrine rukovodstvo parlamenta jer je sa ovim srozana kontrolna i nadzorna uloga parlamenta''- ocijenio je Raško Konjević iz SDP-a.

Filip Vuković iz DPS-a je poručio da ne stoje konstatacije da se neko izdigao iznad Skupštine.

''Konstatacije da se neko izdigao iznad parlamenta i iznad volje naroda ne stoje, možemo reći da se većina opozicije izdigla iznad parlamenta i naroda bojkotom Skupštine. Termin državni udar počinju da koriste i poslanici koji nijesu učestvovali u državnom udaru na dan izbora 2016. Neko može da se izdigne iznad parlamenta neko ne može. Specijalni tužilac je kulturno i na vrijeme obavijesti odbor da neće prisustvovati''- kazao je on.

''Vrhovni tužilac je mogao doći na sjednicu i usmeno podnijeti izvještaj. Nije našao za shodno da se obrati da neće doći. Što se mene tiče, ovo je jedno od vrlo važnih pitanja za Crnu Goru i klasično gaženje zakona. Ako nećemo da ih sankcionišemo ja cu lično tražiti da se ukine odbor za antikorupciju''- poručio je Bulatović.

Na to je Vuković saopštio da ne brani Milivoja Katnića, ali da smatra da on vrlo savjesno svoju dužnost obavlja.

''Glasao sam da se sjednica održi iako nije imala nikakvog smisla. Državni udar sad svi koristimo. Većina vas može da dodje kad hoće a kad se to desi nekom službeniku tog nivoa onda je to ponižavanje i ignorisanje parlamenta. Ono sto vi radite, je li to ignorisanje?''- pitao je Vuković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR