10 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pribilović: Nećemo povući nacrt Zakona o slobodnom pristupu informacijama

Politika

Comments 0

Pribilović: Nećemo povući nacrt Zakona o slobodnom pristupu informacijama

Izvor: Portal Analitika

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

"Nećemo povući nacrt Zakona o slobodnom pristupu informacijama dok ne čujemo sve primjedbe. Učinićemo sve da dobijemo što kvalitetnije zakonsko rješenje", poručila je ministarka javne uprave Suzana Pribilović.

Ona je nakon sedmog sastanka posebne radne grupe koja se bavi reformom javne uprave (PAR) podsjetila da se nacrt Zakona i dalje nalazi na javnoj raspravi.  

“Najbitnije je da imamo što otvoreniju javnu raspravu, da se uključi što više građana. Nadam se da ćemo uz podršku Evropske komisije i SIGMA-e doći do rješenja koje je u skladu sa međunarodnom praksom i evropskim standardima”, istakla je Pribilović. 

Ona je, odgovarajući na novinarsko pitanje vezano za raspodjelu stanova javnim fukcionerima, kazala da je Vlada opredijeljena da se bavi stambenom politikom, ali da su u narednom periodu otvoreni da se preispitaju kriterijumi i odluke.  

Nacrt zakona o slobodnom pristupu infirmacijama komentarisao je i zvaničnik Evropske komisije Tomas Haglajtner, koji je kazao da je cilj da se dobije zakon koji će građanima garantovati slobodan pristup informacijama, a da istovremeno ograničenja ne budu isuviše restriktivna. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR