Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Pribilović: Nećemo povući nacrt Zakona o slobodnom pristupu informacijama

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: Portal Analitika

Pribilović: Nećemo povući nacrt Zakona o slobodnom pristupu informacijama

"Nećemo povući nacrt Zakona o slobodnom pristupu informacijama dok ne čujemo sve primjedbe. Učinićemo sve da dobijemo što kvalitetnije zakonsko rješenje", poručila je ministarka javne uprave Suzana Pribilović.

Ona je nakon sedmog sastanka posebne radne grupe koja se bavi reformom javne uprave (PAR) podsjetila da se nacrt Zakona i dalje nalazi na javnoj raspravi.  

“Najbitnije je da imamo što otvoreniju javnu raspravu, da se uključi što više građana. Nadam se da ćemo uz podršku Evropske komisije i SIGMA-e doći do rješenja koje je u skladu sa međunarodnom praksom i evropskim standardima”, istakla je Pribilović. 

Ona je, odgovarajući na novinarsko pitanje vezano za raspodjelu stanova javnim fukcionerima, kazala da je Vlada opredijeljena da se bavi stambenom politikom, ali da su u narednom periodu otvoreni da se preispitaju kriterijumi i odluke.  

Nacrt zakona o slobodnom pristupu infirmacijama komentarisao je i zvaničnik Evropske komisije Tomas Haglajtner, koji je kazao da je cilj da se dobije zakon koji će građanima garantovati slobodan pristup informacijama, a da istovremeno ograničenja ne budu isuviše restriktivna. 

Ostavi komentar

0/300