Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Crna Gora blizu potpunoj usklađenosti sa pravnom tekovinom EU"

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović

"Crna Gora blizu potpunoj usklađenosti sa pravnom tekovinom EU"

Crna Gora se, konstantnim radom na donošenju zakona, približava potpunoj usklađenosti svog zakonodavstva sa pravnom tekovinom Evropske unije, ocijenjeno je na sastanku Pregovaračke grupe.

U Kancelariji za evropske integracije danas je održana 21. sjednica Pregovaračke grupe, kojom je predsjedavao glavni pregovarač Aleksandar Drljević.

"Drljević je informisao članove Pregovaračke grupe o ocjenama sa Pododbora za pravdu, slobodu i bezbjednost koji je ove sedmice održan u Podgorici, tokom kojeg su predstavnici crnogorskih institucija sa kolegama iz EK razgovarali o ostvarenom napretku i daljim obavezama u oblasti vladavine prava.

Istakao je da će od posebne važnosti za dalji napredak u ovoj oblasti biti ocjena u narednom Izvještaju EK o Crnoj Gori i u tom kontekstu ukazao na potrebu nastavka kvalitetnog i efikasnog ispunjavanja obaveza iz poglavlja 23 i 24", navodi se u saopštenju.

Drljević je takođe ukazao na važnost podrške iz IPA fondova za sprovođenje sveobuhvatnih reformi u pregovaračkom procesu, istakavši da ona predstavlja potvrdu da je proces integracije održiv, i naglasio potrebu da se u narednom periodu posveti posebna pažnja, kako predlaganju projekata koje je potrebno finansirati iz Ipe, tako i vidljivosti već realizovanih projekata.

Na sastanku je konstatovan napredak kod donošenja zakonodavnih akata, čime se Crna Gora približava potpunoj usklađenosti sa evropskim propisima propisima i standardima.

Ostavi komentar

0/300