Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Što piše u prijedlogu novog Statuta DPS-a: Ostaje zamjenik predsjednika, predsjednici opštinskih odbora profesionalci

Politika

Comments 0

Što piše u prijedlogu novog Statuta DPS-a: Ostaje zamjenik predsjednika, predsjednici opštinskih odbora profesionalci

Izvor: Pobjeda/Portal Analitika

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Svi predsjednici opštinskih odbora Demokratske partije socijalista moraju biti profesionalci, ključna je novina u novom Statutu DPS-a koji će biti usvojen na Kongresu te partije koji je zakazan za 30. novembar, piše Pobjeda.

Kako navode, DPS će imati i dalje zamjenika partije, organizaciju žena i mladih kao i Politički savjet koji tokom prošlog mandata Glavnog odbora zbog situacije sa Svetozarom Marovićem nije konstituisan.

Shodno ranijim zalaganjima predsjednika DPS-a Mila Đukanovića u Statut je uvrštena novina o profesionalizaciji čelnih ljudi u svim opštinskim organizacijama.

PROFESIONALCI

Kako navodi ovaj list, predsjednik Odbora glavnog grada dužnost obavlja profesionalno i ne može obavljati nijednu drugu dužnost, navodi se u prijedlogu novog Statuta glavnog grada. Aktuelni predsjednik Odbora glavnog grada Časlav Vešovič je zamjenik gradonačelnika Podgorice.

Kad su u pitanju ostali predsjednici lokalnih odbora, za njih takođe važi obaveza o profesionalnom angažmanu, ali za razliku od predsjednika Odbora glavnog grada u rijetkim situacijama može postojati izuzetak, piše Pobjeda.

"Predsjednik Opštinskog odbora dužnost obavlja profesionalno, osim u izuzetnim slučajevima po odluci Predsjedništva partije", navodi se u prijedlogu Statuta. Ista odredba važi i za predsjednika Odbora prijestonice.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR