9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pejović predstavila dio prijedloga vladajuće većine za jačanje ASK

Politika

Tag Video
Comments 0

Pejović predstavila dio prijedloga vladajuće većine za jačanje ASK

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Nesumnjivo najvažnija institucija za pripremu, sprovođenje i naravno, analizu izbora u Crnoj Gori je Agencija za sprječavanje korupcije, smatraju u DPS-u.

Zato, kako je navela Daliborka Pejović, cijene da je važno posvetiti se ovoj instituciji u svakom smislu na Radnoj grupi 6.

'' Upravo to bio razlog da obezbijedimo njenu nezavisnost, profesionalnost, povjerenje javnosti i posebno političkih subjekata koji participiraju u izbornom procesu. Upravo zato izmjene koje smo, zajedno sa nevladinim organizacijama, naravno poštujući ono što je i propisala Evropska komisija, predložili ovom prilikom uglavnom su vezane za činjenicu da više nema internih procedura koje propisuje Ministarstvo pravde, kao nadležno ministarstvo''-navela je ona.

Time se, kako je dodala, obezbjeđuje njena nezavisnost.

''Predložili smo dodatne mahanizme prevencije, sto smatramo da je izuzetno važno za probleme kada je u pitanju korupcija u Crnoj Gori i, ono što je bitno, povećali, i na neki način obezbijedili veći obuhvat javnih funkcionera koji treba da svoje prihode i imovinu i sve ono što je vezano za njihovu osnovnu prihodnu imovinsku ličnu kartu prikažu crnogorskoj javnosti i time obezbijede transparentnost i uvid u ono što posjeduju. Naravno, posebno važno je to da smo Agenciji dali nove nadležnosti. Dali smo dodatnu kontrolnu ulogu Odboru za antikorupciju, a time i dodatno osnažili kontrolne mehanizme Parlamenta Crne Gore''-zaključila je.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR