Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Pejović predstavila dio prijedloga vladajuće većine za jačanje ASK

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Pejović predstavila dio prijedloga vladajuće većine za jačanje ASK

Nesumnjivo najvažnija institucija za pripremu, sprovođenje i naravno, analizu izbora u Crnoj Gori je Agencija za sprječavanje korupcije, smatraju u DPS-u.

Zato, kako je navela Daliborka Pejović, cijene da je važno posvetiti se ovoj instituciji u svakom smislu na Radnoj grupi 6.

'' Upravo to bio razlog da obezbijedimo njenu nezavisnost, profesionalnost, povjerenje javnosti i posebno političkih subjekata koji participiraju u izbornom procesu. Upravo zato izmjene koje smo, zajedno sa nevladinim organizacijama, naravno poštujući ono što je i propisala Evropska komisija, predložili ovom prilikom uglavnom su vezane za činjenicu da više nema internih procedura koje propisuje Ministarstvo pravde, kao nadležno ministarstvo''-navela je ona.

Time se, kako je dodala, obezbjeđuje njena nezavisnost.

''Predložili smo dodatne mahanizme prevencije, sto smatramo da je izuzetno važno za probleme kada je u pitanju korupcija u Crnoj Gori i, ono što je bitno, povećali, i na neki način obezbijedili veći obuhvat javnih funkcionera koji treba da svoje prihode i imovinu i sve ono što je vezano za njihovu osnovnu prihodnu imovinsku ličnu kartu prikažu crnogorskoj javnosti i time obezbijede transparentnost i uvid u ono što posjeduju. Naravno, posebno važno je to da smo Agenciji dali nove nadležnosti. Dali smo dodatnu kontrolnu ulogu Odboru za antikorupciju, a time i dodatno osnažili kontrolne mehanizme Parlamenta Crne Gore''-zaključila je.

Ostavi komentar

0/300