23 °

max 31 ° / min 22 °

Ponedjeljak

13.07.

31° / 22°

Utorak

14.07.

32° / 18°

Srijeda

15.07.

31° / 19°

Četvrtak

16.07.

31° / 20°

Petak

17.07.

31° / 21°

Subota

18.07.

29° / 21°

Nedjelja

19.07.

32° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kusovac: "Dobri domaćin“ Božović

Politika

Comments 0

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Kusovac: "Dobri domaćin“ Božović

Predsjednik OO Crnogorske Tivat i bivši sekretar za informacione sisteme i zajedničke poslove, Goran Božović, uporno istrajava u nekoliko teza uplićući pritom sam sebe u sve veću mrežu laži i neistina i obmana, saopšteno je iz kabineta predsjednika opštine Tivat Siniše Kusovca.

Oni su reagovali na saopštenje te partije, koje potpisuje Goran Božović, a u kojem se navodi kako opština na čelu sa predsjednikom nema odgovore na ogromnu argumentaciju o, kako navode, užasnim zloupotrebama i kriminalnim radnjama koje vrše u kontinuitetu uništavajuću budućnost Tivta. Božović navodi kako mu, rješenje koje je, kako tvrdi Kusovac i potpisao, pripada naknada do godinu dana nakon prestanka mandata.

"Garantujem Vam da su to najbolje investirane pare Opštine Tivat, jer to vrijeme plodonosno koristim za razotkrivanje Vaših nepočinstava kojima devastirate naš grad. Koliko je izopačeno Vaše razumijevanje svega, pa i etike, i koliko ste izgubljeni u magnovenju ličnog, moralnog, a i partijskog poniranja, za Vas nije etično da neko ko prima platu od Opštine Tivat razotkriva Vaša nepočinstva. Pa Kusovče za Boga miloga, ne dajete mi platu iz svog džepa, nego me plaćaju građani Tivta, još mjesec dana, i ja radim u najboljem interesu za njih, za razliku od Vas, koji kradete, arčite i zloupotrebljavate sve što možete za lični i partijski interes", navodi s eizmeđu ostalog u saopštenju te partije. 

U odgovoru Božoviću navodi se kako nije ništa neubičajeno za osobu koja se rukovodi pravilom „tri puta izgovorena laž postaje istina“. Ne računa, kako je saopšteno, na podatak da je mnogo onih koji i o Božoviću i o njegovom radu znaju punu istinu. Kako u Opštini, tako i u Tivtu.

"Božovićeva teza 1: svi zaposleni u Opštini Tivat su „poltroni“ i potpune neznalice koje su na radna mjesta “dovedeni” isključivo na osnovu partijske pripadnosti a njihovi „osnovni načini funkcionisanja su po pravilu laži i manipulacija“.

Božović je, inače, u Opstini Tivat radio niz godina. I sada prima platu iz opštinskog budžeta. Ali to u njegovoj percepciji nije naknada iz budžeta Opštine, njega u tom slučaju „plaćaju građani Tivta“. O tome koliko je koštao građane Tivta, biće još riječi", navodi se u saopštenju.

Poručuju da za sve godine njegovog rada u sekretarijatu za informacione sisteme i zajedničke poslove Božović nije imao niti jednu primjedbu na rad Opštine i njenih organa, ustanova i preduzeća. 

"To je doduše bio neki drugi Božović. Taj je stigao iz Ministarstva u Srbiji, forsirao ekavski izgovor, ubrzo se prebacio na ijekavski, pa transformisao na crnogorski. Sadašnji “predśednik” Crnogorske izlizao je kvaku na kancelarijama OO DPS-a sve dok ga nisu pustili unutra. Uvijek prvi unutra, posljednji van. Ni na partijskim skupovima nikada nije iznio nikakvu primjedbu, doduše ni konstruktivni predlozi mu nisu upamćeni", kaže se u saopštenju.

Dodaju da za takve istupe nije nadležna lokalna samouprava.

"Božovićeva teza 2: Sve poslove sam uvijek obavljao visoko-kvalitetno, profesionalno, odgovorno, savjesno, časno, pošteno, u skladu sa zakonom i pažnjom dobrog domaćina... Mnoge naučio svome poslu“.

Taj „dobri domaćin“ sada sa mjesta predsjednika male lokalne partije, u skladu sa svojim tezama treba da odgovori na nekoliko pitanja. Najprije, kako su uzorne kolege čiji rad godinama nije dovodio u pitanje (čak, štaviše, kako tvrdi, on ih je naučio poslu), postale naprasno „poltroni“ i „neznalice“?

Priznajemo mu da je saopštio jednu istinitu tvrdnju: informaciju o svom zvanju. Diplomirani psiholog. Dobro bi bilo da Božović „dobri domaćin“ objasni na osnovu koje stručne spreme je primljen na mjesto sekretara za informacione sisteme (IT) !? I zajedničke poslove?", navodi se u saopštenju.

Zaključuju da plata sedam, osam godina i stan - toliko je ukratko, kako se navodi, „dobri domaćin“ Božović koštao Opštinu Tivat. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR