33 °

max 35 ° / min 25 °

Subota

04.07.

35° / 25°

Nedjelja

05.07.

35° / 23°

Ponedjeljak

06.07.

34° / 25°

Utorak

07.07.

34° / 22°

Srijeda

08.07.

33° / 21°

Četvrtak

09.07.

34° / 21°

Petak

10.07.

35° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pozitivno mišljenje na finansije HGI

Politika

Comments 0

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Pozitivno mišljenje na finansije HGI

Finansijskom revizijom je utvrđeno da je Godišnji finansijski izvještaj Hrvatske građanske inicijative za 2018. godinu u svim bitno materijalnim aspektima sastavljen i prezentovan na fer i objektivan način u skladu sa važećim okvirom finansijskog izvještavanja, saopšteno je iz Državne revizorske institucije.

Državna revizorska institucija je objavila Izvještaj o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Hrvatske građanske inicijative za 2018. godinu, koji je dostupan na zvaničnoj internet stranici www.dri.co.me.

“Na bazi sprovedene revizije, utvrđenog činjeničnog stanja i Izjašnjenja subjekta revizije na Preliminarni izvještaj DRI, nadležni Kolegijum u sastavu: senator DRI Nikola N. Kovačević – rukovodilac Kolegijuma i senator DRI Zoran Jelić - član Kolegijuma izražava pozitivno mišljenje na finansijsku reviziju i pozitivno mišljenje sa skretanjem pažnje na reviziju pravilnosti”, navodi se u saopštenju DRI.

Finansijskom revizijom je utvrđeno da je Godišnji finansijski izvještaj Hrvatske građanske inicijative za 2018. godinu u svim bitno materijalnim aspektima sastavljen i prezentovan na fer i objektivan način u skladu sa važećim okvirom finansijskog izvještavanja.

“Revizijom pravilnosti utvrđeno da je subjekt revizije  finansijske i druge radnje uskladio sa zakonskim i drugim propisima koji su identifikovani kao kriterijumi za predmetnu reviziju osim navedeno u Izvještaju  pod tačkom 10.1.2 - Potraživanja i pod tačkom 10.2.2 - Troškovi ugovorenih naknada i troškovi pomoći i stipendija”, navodi se u saopštenju.

Revizijom Godišnjeg finansijskog izvještaja za 2018. godinu je takođe izvršena provjera realizacije preporuka datih u Izvještaju o reviziji godišnjeg finansijskog izvještaja za 2017.godinu.

“Revizijom Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja za 2018. godinu utvrđeno je da je subjekt revizije realizovao dvije preporuke i djelimično realizovao jednu preporuku”, navodi se u izvještaju DRI.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR