11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nikolić: Napuštanjem sjednice pokušavaju da otmu dio nacionalističkih glasova od DF

Politika

Comments 0

Nikolić: Napuštanjem sjednice pokušavaju da otmu dio nacionalističkih glasova od DF

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Napuštanje rada u Odboru zbog Prijedloga zakona o slobodi vjeroispovijesti pokušaj je da se steknu jeftini politički poeni i da se otme dio nacionalističkih glasova od Demokratskog fronta, ocijenjeno je iz Demokratske partije socijalista.

Poslanici Demokratske Crne Gore napustili su sjednicu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva i potvrdili da neće učestvovati u radu tog tijela dok iz skupštinske procedure ne bude povučen Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Poslanik DPS-a Miloš Nikolić rekao je da je današnja sjednica pokazala da na opozicionoj strani političke scene, dominantno od Demokratske Crne Gore ne postoji dovoljan nivo ozbiljnosti i zrelosti da se postignu ozbiljni politički kompromisi.

"Napuštanje rada u Odboru zbog Prijedloga zakona o slobodi vjeroispovijesti i uvjerenja i pravnog položaja vjerskih zajednica predstavlja jedan običan alibi i predstavlja zapravo pokušaj da se steknu neki jeftini politički poeni i da se otme dio prije svega nacionalističkih glasova i nacionalističkih struktura od strane Demokratskog fronta«, ocijenio je Nikolić.

On je mišljenja će takva, prije svega jeftina politička kalkulacija, zapravo voditi u dugotrajnu političku štetu koju će trpjeti kolege iz Demokratske Crne Gore.

»Ali to je nešto što je njihova odgovornost ali ono što je naša poruka jeste da se jezikom ucjena neće i ne može razgovarati sa Demokratskom partijom socijalista i sa vladajućom većinom«, poručio je Nikolić.

Kako je kazao, ono što se danas desilo je finalna faza opstrukcije tog procesa.

»A DPS će narednih dana izaći sa jasnim stavom povodom daljeg događaja vezano za ovo važno strateško pitanje kakva je reforma izbornog zakonodavstva«, zaključio je Nikolić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR