25 °

max 32 ° / min 23 °

Utorak

04.08.

32° / 23°

Srijeda

05.08.

28° / 23°

Četvrtak

06.08.

29° / 21°

Petak

07.08.

32° / 22°

Subota

08.08.

33° / 23°

Nedjelja

09.08.

33° / 23°

Ponedjeljak

10.08.

35° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Darmanović: Crna Gora i Brazil imaju dobre odnose

Politika

Comments 0

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Darmanović: Crna Gora i Brazil imaju dobre odnose

Ministar vanjskih poslova  Srđan Darmanović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Brazila na nerezidentnoj osnovi Eduarda Botelja Barbosu, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Čestitajući ambasadoru Barbosi stupanje na dužnost, Darmanović je, kako su naveli, ocijenio da Crna Gora i Brazil imaju dobre odnose, navodeći da u globalnom svijetu koji postaje sve manji, dvije iako geografski udaljene države pronalaze interes za intenziviranje sveukupne saradnje.

Upoznao je sagovornika sa pozicijom Crne Gore u odnosu na vanjskopolitičke prioritete, pri čemu je istakao značaj našeg članstva u NATO, kao i ulogu predvodnika u procesu pregovora sa EU. Na toj liniji, naglasio je i snažnu posvećenost Crne Gore regionalnoj saradnji i dobrosusjedskim odnosima.

Tokom razgovora je pozdravljena ideja o održavanju političkih konsultacija između ministarstava vanjskih poslova Crne Gore i Brazila, što bi stvorilo dobar osnov i za jačanje dijaloga na najvišem nivou.

Ambasador Barbosa je, kako su saopštili, izrazio uvjerenje da će tokom njegove diplomatske misije biti intenzivirana saradnja, posebno u oblastima trgovine, odbrane i turizma. Pohvalio je saradnju dvije zemlje na multilateralnom planu koja se ogleda u uzajamnoj podšci kandidaturama u okviru Ujedinjenih nacija.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim dešavanjima na unutrašnjem planu, u regionu Zapadnog Balkana, kao i prilikama u Evropskoj uniji, zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR