Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Sveta stolica: Podržavamo donošenje zakona kojim će se urediti pitanja vjerskih sloboda i odnosa države i vjerskih zajednica

| Postavio/la: Gordana Đuračić

Sveta stolica: Podržavamo donošenje zakona kojim će se urediti pitanja vjerskih sloboda i odnosa države i vjerskih zajednica

Predsjednik Vlade Duško Marković se u Vatikanu sastao i sa Državnim sekretarom Svete stolice, kardinalom Pjetrom Parolinom.

Poručeno je kako se Sveta Stolica ne miješa u unutrašnje stvari Crne Gore, ali da podržava donošenje zakona kojim će se, kako je rečeno, u skladu sa civilizacijskim principima urediti pitanja vjerskih sloboda i odnosa države i vjerskih zajednica.

Premijer Marković je kazao da Crna Gora slijedi sve ono što su univerzalna opredjeljenja čovječanstva.

"U tom kontekstu, nakon obnove nezavisnosti, zakon koji donosimo je jedan od najzahtjevnijih akata nakon Ustava, koji je dobio pozitivne ocjene na plenarnoj sjednici Venecijanske komisije, uz samo jedan glas protiv", kazao je Marković.

Sagovornici su se saglasili da nakon usvajanja preporuka Venecijanske komisije, dalju proceduru na donošenju i implementaciji Zakona treba da prati dijalog i što je moguće veće saglasje.

Kardinal Parolin kazao je da je Crna Gora primjer politički i društveno stabilne zemlje, a posebno je važno što vaša zemlja u regionu ima ulogu elementa stabilnosti i pomirenja.

Državni sekretar Svete stolice je, kako je saopšteno iz Vlade, dao punu podršku evropskoj perspektivi Crne Gore i Regiona, ocijenivši da je to važno za njegov prosperitet i bezbjednost, i najavio otvaranje rezidentnog predstavništva Svete stolice u Podgorici, u rangu nuncijature.

 

Ostavi komentar

0/300