10 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kolić: Pozivamo DPS da hitno povuče Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Izvor: Dženan Kolić, Foto: DCG

Politika

Comments 3

Kolić: Pozivamo DPS da hitno povuče Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Demokratska Crna Gora pozdravalja današnju poruku Pape Franja da "nakon usvajanja preporuka Venecijanske komisije dalju proceduru na donošenju i implementaciji Zakona treba da prati dijalog i što veće moguće saglasje", saopštio je poslanik Demokrata Dženan Kolić. 

Važno je istaći i to da je u članu 16 Lisabonskog sporazuma, na kojem počiva arhitektura EU, kao temeljna vrijednost Unije zapisano "vođenje otvorenog, redovnog i transparentnog dijaloga sa vjerskim organizacijama", dodaje on. 

"Kao ljudi koji se zalažu za mir, bratsku slogu, ljubav, multietnički i multikonfesionalni sklad, jasno i nedvosmisleno pozivamo Demokratsku partiju socijalista da hitno povuče Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti, koji svađa katolike, pravoslavce i muslimane. Zakon mora biti usaglašen sa sve tri tradicionalne konfesije u Crnoj Gori i da samo takav Zakon može biti garant stabilnosti države.

Takođe, poručujem DPS-u da neće uspjeti u namjeri da mene, Dženana Kolića, muslimana iz Bijelog Polja, posvađa sa mojom braćom pravoslavcima i katolicima, zato što su naša bratska sloga, želja za mirom i borba za bolje sjutra naše djece, jače od njihovih svađa, podjela i mržnje.

Mi smo tu da, istim intezitetom i istom posvećenošću, branimo i hramove, i džamije, i katedrale, kako bi sačuvali mir i multikonfesionalni sklad, jer mi ne dijelimo i ne prepoznajemo ljude po vjeri ili naciji. Za nas postoji samo jedna podjela – na časne i čestite građane i na kriminalce, lopove i podstrekače mržnje i razdora.

I na kraju, želim da pozovem svoju braću svih vjera i nacija, da se zajedničkim snagama izborimo protiv štetočinskog identitetskog inžinjeringa, koji jednima omogućava da podijele narod na pravoslavce, katolike i muslimane, a drugima da poslanike svrsta u identitetske rovove", navodi Kolić.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Crnogorac

Ko si ti,da daš sebi za pravo da učiš nas Crnogorce,da treba da dozvolimo da nas ponižavati u našoj CRNOJ GORI.Sjedi dolje,svoje savjete zadrži za sebe,daćeš nam ih kad ih budemo zatražili od tebe,a to je biti, NIKADA!

Katunjanin

Vi da imate i p od postenja ,onda biste trazili da i Crnogorci u svojoj Crnoj Gori imaju pravo na svoje crkve i vjerske objekte koje su im gradili njihovi preci odvajajuci svojoj djeci i sebi od usta .A vi ste samo jedan dio crnogorskih najgorih neprijatelja kroz cijelu istoriju njenog postojanja i bitisanja .Nadam se da su se Crnogorci vise osvijestili i opametili i da ce gledati svoga posla ,ne slusajuci vase lazi .