10 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bošković: Crna Gora nije ni srpska, ni svetosavska, 30. avgusta utakmica na velike golove između SPC i države

Politika

Comments 3

Bošković: Crna Gora nije ni srpska, ni svetosavska, 30. avgusta utakmica na velike golove između SPC i države

Autor: Antena M

  • Viber

Ono što se servira iz raznih srpskih i crnogorskih tabloida, jedna je isključiva i vrlo prizemna propaganda kako bi se od naše države napravilo nešto što ona nije, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković gostujući u emisiji Teleskopija, autorke Tamare Nikčević.

“Crna Gora nije ni srpska, ni svetosavska, već je multietnička, građanska država koja stremi razvijenim evropskim demokratijama”, dodao je on.

Kako je rekao, sada na sceni imamo nastavak kampanje iz 2014.godine, koja ima nove aktere, sa novim pristupom, koji je perfidniji i prizemniji, jer ga je mnogo teže prepoznati.

“Od 2016. smo gradili kapacitete koji će pružati adekvatan odgovor na takve kampanje. Kao što vidite, trenutno nemamo većih sajber incidenata. Zato se pribjegava drugoj matrici koja podrazumijeva zatrpavanje javnosti sa tonama dezinformacija”, istakao je on.

Bošković je kazao da se danas oponira antifašizam Crne Gore, veličaju se zlikovci iz Drugog svjetskog rata, pa čak se neki od njih proglašavaju svecima.

“Kreatori svega toga računaju da će narod ogromnu količinu dezinformacija prihvatiti. Naš odgovor svemu tome je da se vodimo istinom, da ne podliježemo takvoj vrsti kampanje, koliko god to bilo teško”, kazao je Bošković.

Siguran je da će 30. avgust pokazati da je Crna Gora naučila lekcije iz svoje istorije i da neće dozvoliti da na vlast dođu oni koji bi našu zemlju vratili pod okrilje velike Srbije i koju bi proglasili pravoslavnom, teokratskom državom ili bi preusmjerili u kolosjek koji bi baštinio četnički pokret.

“Vidjeli smo oca Gojka Perovića i Amfilohija koji se slikaju ispred fotografije Draža Mihailovića. U Đurđevim stupovima u Beranama imamo Joanikija koji sjedi ispod fotografije kralja Petra Karađorđevića. To dovoljno govori o tome koliko ti ljudi imaju osjećaja prema Crnoj Gori, koliko je žele kao nezavisnu i evropsku. Važno je da građani ne dozvole da se takva ideologija proširi”, ističe.

Smatra da je opozicija toliko potrošena da ona ne može da bude ozbiljna politička alternativa vladajućoj garnituri u Crnoj Gori.

“Zbog toga jedina institucija koja bi, kako smatraju, mogla da vrati Crnu Goru u zagrljaj Srbije je SPC. To im je zadnji adut. Činjenica je da su napravili političku platformu kao rezultat usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Zakon nije ni protiv SPC, niti protiv nilo koje zajednice, svi su gaostali prihvatili, osim SPC prvo zato što ne priznaje Crnu Goru”, kaže Bošković.

Bošković je kazao da je SPC pokazala da je to politički pokret koji Crnu Goru treba da vrati vjekovima unazad, da pokuša da je u potpunosti veže za Srbiju i Rusiju, da onemogući naš evropski put i da poništi evroatlantski put koji smo ostvarili 2017. Podsjetio je na to da smo vidjeli i zloupotrebu djece, što nijedna politička partija u našoj zemlji nije uradila, pa čak ni prije 14 godina.

Govoreći o spiskovima navodne podrške pripadnika VCG SPC, kaže da je na spisku 15 odsto aktivnih vojnih lica, dok 85 odsto nikada nijesu bili pripadnici VCG ili su penzionisani.

“Kada je riječ o ostalim spiskovima, mnogi od njih nisu u prosvjetnom, odnosno zdravstvenom sistemu. Sa tim se stvara privid podrške, da su svi protiv države. Spiskovi, koji su politički pamflet SPC za izbore 30.avgusta, velika su propast i autogol”, naveo je on.

30. avgusta imaćemo, kaže, utakmicu na velike golove između SPC i države Crne Gore.

“SPC ne može sama izaći na izbore, ali svim svojim činjenjima radi da vjernike usmjerava da glasaju za političke partije i grupe koje će se na izborima pojaviti, a koje će zastupati stavove koje SPC definiše. Ubili su se popovi prije desetak dana po Podgorici da sastave opozicione partije, ali to je propalo”, naveo je on.

Kazao je i da Građanski pokret URA svrstava u politički koncept koncerna Vijesti.

“To je neupitna činjenica. Čak se ni oni od toga ne brane. Naravno, sa građanskom pričom, ali opet ponavljam, ta priča je onaj trojanski konj u građanskoj Crnoj Gori koji prije svega treba da omogući privid novog puta, koji bi nakon izbora doveo na vlast one koji su govornici ideje velike Srbije. To kao primjere imamo u Budvi i Herceg Novom”, kaže Bošković.

Saopštio je i da ne postoji jedna odluka Vlade Crne Gore da u zadnje četiri godine nije negativno komentarisana u Vladi u Beogradu.

“Kada smo dobili priliku da u misiju KFOR na Kosovu pošaljemo dva oficira i to je dočekano na nož, kao da je najveći zločin. Isti taj ministar koji je to osudio, na konferenciji u Austriji se zahvaljuje toj državi zbog prisustva na Kosovu. Takvih je primjera mnogo”, kazao je Bošković.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

somun

veliko poštovanje gsp. Boškoviću veliko povjerenje i sigurnost ulivate u građane ove nam jedine države. Da nam je vječna !!!!!

mne.de

Direktno istinito i bez navodnika tako prioca pravi ministar jedne drzave.

Nik

Bravo ministre Boskovicu, otvoreno i jasno. Cemu vakat, tome i vrijeme. Df i litijasi su vec davno presli crvenu liniju.