13 °

max 22 ° / min 13 °

Četvrtak

06.05.

22° / 13°

Petak

07.05.

23° / 12°

Subota

08.05.

25° / 12°

Nedjelja

09.05.

26° / 11°

Ponedjeljak

10.05.

27° / 12°

Utorak

11.05.

28° / 12°

Srijeda

12.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krivokapić: Milo prema Rusima kao Tito, CG sankcije Rusiji apsurd, novi koalicioni ugovor ukida Zakon o vjeroispovijesti

Politika

Tag Gallery
Comments 35

Krivokapić: Milo prema Rusima kao Tito, CG sankcije Rusiji apsurd, novi koalicioni ugovor ukida Zakon o vjeroispovijesti

Izvor: tgstat.ru

Autor: Antena M

  • Viber

Nosilac liste koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) dao je intervju za ruski telegram-kanal НЕЗЫГАРЬ.

Odgovarajući na pitanje “da li je moguće da će se nakon promjene vlasti Crna Gora ukinuti antiruske sankcije”, Krivokapić je kazao:

“Odnosi su uvijek bili takvi da smo prije 30 godina Ruse doživljavali kao najbliže ljude. Ali Đukanović je vodio politiku u duhu Tita i naši odnosi su počeli da se pogoršavaju. Zbog toga ću reći najvažnije: uspostavićemo dobre odnose sa svim zemljama svijeta, uključujući, naravno, i Rusiju. A trenutna situacija je apsurdna: zamislite da vi kao mala država uvodite sankcije protiv velike kao što je Rusija. Takve odluke se ne vode interesima građana, već nam se ‘spuštaju’ iz drugih, vrlo interesnih sfera”.Napominjemo, da se Crna Gora prije par godina pridružila odluci Evropske unije (EU) o uvođenju ograničenih sankcija protiv Rusije i pojedinaca u Ukrajini. Rusija je pod sankcijama od 2014. godine, kada je EU optužila Kremlj da je ugrozio teritorijalnu cjelovitost Ukrajine. Krivokapić je ispred ZBCG 9. septembra potpisao sporazum sa liderima druga dva bloka da će, između ostaloga, “nova demokratska vlast u Crnoj Gori odgovorno sprovoditi sve međunarodne preuzete, jačati i unaprijeđivati saradnju s NATO savezom, ubrzano, potpuno i posvećeno realizovati sve reforme potrebne za punopravno članstvo Crne Gore u EU”.

Zbog tvrdnji da je ruska država umiješana u pokušaj ubistva trovanjem Alekseja Navaljnog, Rusiji prijete nove sankcije od strane EU. Kako je “Antena M” juče objavila, prema tumačenju ruskih medija Krivokapić “ne podržava verziju Zapada o krivici Rusije u slučaju Navaljni”.Na pitanje telegram-kanal НЕЗЫГАРЬ zbog čega “prvi koalicioni sporazum između vas i vaših partnera u pobjedničkom bloku ne govori ništa o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti”, Krivokapić je kazao:

“Želim da vam kažem da sada pripremamo drugi sporazum sa programom zakonodavnih reformi. Tu će na prvom mjestu biti ukidanje takozvanog Zakona o slobodi vjeroispovesti. Na kraju krajeva, upravo je ovaj diskriminatorni zakon podstakao narod na borbu i zapalio plamen istine, koji je pobijedio na izborima 30. avgusta”.

Komentari (35)

POŠALJI KOMENTAR

HerrQuisling

Iskreno pitanje: Interesuje li Zapad(Hello BND) ovo seljobersko kvislinsko laprdanje Rukoljupca Krivokmozgica i ostale klerofasisticke ekipe?

Crnogorka

Evo kako "trabunja" budući premijer i kako će zastupati interese CG. Apsurd je da mali nameću sankcije velikima. Takvim ponižavanjem CG bez obzira na njenu veličinu, ne zaslužujete to mjesto, ne zaslužujete da zastupate gradjane CG.

Zver

Evo gledam ovog vođu DF pa slika i prilika Vučića. Gde god stigne nagne flašu. Seljačka demagogija kako bi se reklo narodski čovjek. E to vam može proći isto kao i Vučiću kod nepkolovanog naroda. I batali više rime da se baviš. Pročitan si.