12 °

max 18 ° / min 11 °

Nedjelja

25.10.

18° / 11°

Ponedjeljak

26.10.

20° / 11°

Utorak

27.10.

20° / 12°

Srijeda

28.10.

21° / 12°

Četvrtak

29.10.

21° / 10°

Petak

30.10.

20° / 10°

Subota

31.10.

21° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović i Medojević kandidati za koordinatora svih bezbjednosnih službi?

Politika

Comments 18

Izvor: Dnevne novine

Autor: Antena M

  • Viber

Abazović i Medojević kandidati za koordinatora svih bezbjednosnih službi?

Lider GP URA Dritan Abazović i predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević, mogući su kandidati vladajuće tročlane koalicije za moćnu funkciju potpredsjednika Vlade koordinatora svih bezbjednosnih službi, saznaju nezvanično Dnevne novine iz izvora bliskih vladajućoj većini.

Dok Abazovića otvoreno “guraju” ambasade zapadnoevropskih država u Podgorici, dotle Medojević, koji ne krije želju da obavlja dužnost vezanu za bezbjednost, za ovu funkciju ima podršku Demokratskog fronta najjačeg konstituenta vladajuće koalicije.

Lider koalicije “Crno na bijelo” Dritan Abazović kazao je ranije da očekuje da u sektorima koji se tiču nacionalne bezbjednosti ne budu “neozbiljni ljudi”.

Na pitanje ko su neozbiljni ljudi, Abazović je rekao da se zna na koga se to odnosi, aludirajući na funkcionere DF-a.

On je i ranije tražio da lideri Fronta ne budu ministri u novoj Vladi. S druge strane, Medojević je kazao da jedino kriminalci i šverceri ne podržavaju njegovo učešće u Vladi.

Podsjetimo, mediji su nedavno objavili da su lideri Demokratskog fronta pod velikim pritiskom domaće javnosti ali i ambasada EU, da ključna mjesta u takozvanim ministarstvima sile odbrane, unutrašnjih poslova, kao i čelne pozicije u Upravi policije i Agenciji za nacionalnu bezbjednost prepuste ljudima koji do sada nemaju teret nacionalističke retorike i koji nijesu direktno vezani sa Srbiju i Rusiju.

Budući mandatar Zdravko Krivokapić trebalo bi ove nedjelje da počne neformalne konsultacije sa vladajućim partijama oko sastavljanja Vlade.

Da se Pokret za promjene ozbiljno priprema da preuzme neku veoma bitnu funkciju, svjedoči podatak da je taj konstituent DF-a, odmah nakon izbora, najavio formiranje svog poslaničkog kluba i vođenje značajno drugačije politike od ostatka saveza.

Ovakva odluka proistekla iz potrebe da PzP ponovo bude prepoznata po politici koja promoviše državnost Crne Gore, podršku standardima Evropske unije i NATO, ali i da je cilj da Medojević ojača svoju i poziciju partije kad je u pitanju kontrola i pozicioniranje unutar Vlade.

Od 27 poslanika koalicije “Za budućnost Crne Gore”, PzP ima pet.

Komentari (18)

POŠALJI KOMENTAR

LOVCEN

DRITKO EKSPERTSKA VLADA JEL SA ZEMUNSKIM KLANOM TRAZITE DJAVOLA IZDAJNICI PRATIMO VAS

Ksenija Nikšić

@izdajnici da čuvaju CG Ovo je vrijeme popova,popovluka i popodemonizacije.....

haker

Kako Medojevic, protiv koga se vode krivicni postupci? Je li vam to SLOBODNA/PRAVNA/USTAVNA drzava cetnici???