23 °

max 24 ° / min 13 °

Utorak

18.05.

24° / 13°

Srijeda

19.05.

22° / 13°

Četvrtak

20.05.

19° / 13°

Petak

21.05.

23° / 11°

Subota

22.05.

23° / 12°

Nedjelja

23.05.

25° / 13°

Ponedjeljak

24.05.

26° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krivokapić: Mir nema alternativu, protesti moraju biti u duhu demokratije

Politika

Comments 66
Premijer tvrdi da Veljović rukovodi Komitsko patriotskim pokretom

Krivokapić: Mir nema alternativu, protesti moraju biti u duhu demokratije

"Slike koje neko želi da pošalje sa crnogorskih ulica rade direktno protiv države"

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić uputio je poruku povodom najnovijih političkih zbivanja u zemlji.

Njegovu poruku prenosimo integralno:

„Uvaženi narode Crne Gore,

Vrata slobode i demokratije u Crnoj Gori su odškrinuta, ali to nije razlog da ovih dana prisustvujemo okupljanjima koja na određeni način krše tu slobodu, zaustavljajući slobodu nekih drugih, koji bi samo da se slobodno kreću.

Demokratija podrazumijeva i proteste, ali ti protesti moraju biti u duhu demokratije, a to znači, bez poruka mržnje, šovinizma i isključivosti. Crna Gora posljednjih dana sluša poruke koje nikada do sada u Crnoj Gori nisu bile prisutne, a to su poruke podjela na došljake i domoroce, starosjedioce i izbjeglice.

Isto tako, slušamo prijetnje poslanika, "puštanjem zvijeri iz kaveza", mnoge poruke mržnje, čak i nasilja, i na kraju ti isti, koji podstrekavaju na nasilje, očekuju da se u Crnoj Gori desi, kako nam nameću, Crnogorsko proljeće, aludirajući vjerovatno na Arapsko proljeće.

Te godine i ta proljeća su prošla. Mi danas živimo za novu budućnost i tu budućnost ćemo ostvariti svi zajedno pomireni i profesionalno obavljajući svoje funkcije. Mi sada spremamo crnogorsko ljeto, da nasi građani ovu turustičku sezonu dočekaju spremni, a naša država da im pomogne u tom poslu.

Slike koje neko želi da pošalje sa crnogorskih ulica rade direktno protiv države, njene privrede i protiv svih onih koji vrijedno rade. Obaveza svih političkih subjekata u Crnoj Gori je da pozovu svoje pristalice, da odustanu od okupljanja i kontraokupljana, da ostanemo svojim kućama, i da se okrenemo svakodnevnim obavezama, miru, redu i radu. To je naša jedina obaveza u preporodu Crne Gore.

Niko ne treba da brani Crnu Goru od Crnogoraca, jer mi ovdje svi živimo kao građani koji vole svoju zemlju. Posebnu pažnju bih usmjerio na prethodnu vlast, a sadašnju opoziciju koja ima odgovornost, jer se oni još uvijek ne mire sa tim da su izgubili vlast. Naravno, njihovim gubljenjem vlasti, nije izgubljena Crna Gora, ni njen narod. Mi znamo domaćinski da vodimo ovu Crnu Goru i ova Vlada i Skupština, a nadam se da će našem radu da se priključe i ostale institucije Crne Gore.

Nemojte da vas brine to što oni koji su sve ostvarili u bezakonju i rukovođeni svojim interesima žele da Crne Gore dovedu u neko novo stanje u kom se oni najbolje snalaze, a to je stanje haosa i nereda. U tom stanju zasigurno jedan čovjek rukovodi tim aktivnostima, a to je savjetnik predsjednika Crne Gore gospodin Veljović, koji je svoj štab iz policije preselio u štab paralelnog organa, koji rukovodi Komitsko patriotskim pokretom.

Znamo da ovo sve finansira organizovani kriminal u dosluhu sa političarima, jer oni na taj način čuvaju svoje interese. Zašto je to tako, zato što se korupcija svodi na nulu, a kriminal na najmanju moguću mjeru. Crna Gora nije kriminalna država, Crna Gora nije država nepotizma, Crna Gora je država dobrih domaćina. Građane Crne Gore pozivam da ne nasjedaju na pozive onih koji su se ogriješili o mnoge zakone, pa bi sada da i njih uvuku u bezakonje. Državu još niko nije pobijedio, neće ni danas, ni ubuduće. A Crna Gora je država svih njenih građana, koji žele da je grade, a ne razgrađuju“, navodi se u poruci premijera Zdravka Krivokapića.

Komentari (66)

POŠALJI KOMENTAR

Monica Bellucci

"Mir nema alternativu"- by Sloba 2000 kada je čuo da je izgubio izbore.Aj' dabogda!

Ljiljana

@DV Hvala veliko za ove lijepe rijeci. Jasni smo i nedvosmisleni svi mi kojima je Crna Gora na srcu. Laz, populizam i stosmisenost su molitve ove sadasnje i najmizernije vlade u istoriji nase domovine.

Partizan

@Branka Odgovor zahvalnosti je izvrstan i sluzi na čast i ponos tebi kao ličnosti posebnih kvaliteta...The Special One...