11 °

max 19 ° / min 11 °

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

24° / 15°

Petak

10.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Raković otkriva: Porfirije i Sinod Srbije u dilu sa Andrijom Mandićem

Politika

Comments 14

Raković otkriva: Porfirije i Sinod Srbije u dilu sa Andrijom Mandićem

Autor: Antena M

  • Viber

Andrija Mandić je u noći 26. maja 2021. bio gost patrijarha Porfirija Perića u njegovoj rezidenciji u Beogradu, tu je održan sastanak Mandića s članovima Sinoda – objavio je jutros Aleksandar Raković.

Mandić je Periću i Sinodu, navodi Raković, kazao da se „više nikada ne smiju dogoditi greške kakva je bila izbacivanje iz izvršne vlasti Demokratskoga fronta i ostalih članica koalicije ‘Za budućnost Crne Gore’, jer im je na osnovu izborne pobjede pripadalo pravo da formiraju vladu”.

Raković je gostujući jutros na TV „Pink” još kazao da su „članovi Sinoda to veče upoznali Mandića s namjerom da do kraja trajanja zasijedanja Arhijerejskoga sabora bude potpisan Temeljni ugovor s Crnom Gorom. Ujutru 27. maja 2021, Zdravko Krivokapić je NA POZIV Joanikija Mićovića prihvatio da dođe u Beograd i potpiše Temeljni ugovor”.

„Međutim, Krivokapića su u potpisivanju temeljnoga ugovora spriječili njegovi iz koncerna ‘Vijesti’ i PARACRKVENA GRUPA koje razorno djeluje u okviru Mitropolije crnogorsko-primorske”.

Naveo je i da „Vijesti” i „paracrkvena grupa”, kako kaže, „pokušavaju da vežu potpisivanje Temeljnoga ugovra na godišnjicu smrti Amfilohija Radovića na Cetinju”, a na Cetinju bi Perića, tvrdi Raković, „dočekalo desetak hiljada Crnogoraca čime bi mu bila UGROŽENA BEZBJEDNOST”.

Potvrđujući kako je sada poništenno Amfilohijevo „autonomaško” naslijeđe – o čemu smo na „Anteni M” ranije jutros izvjestili (link dolje) – upozorio je Raković „sveštenstvo u Crnoj Gori da više ne može imati nikakvu dilemu”.

„Sada bi trebalo da im je KONAČNO JASNO da ne djeluju u okviru Arhiepiskopije cetinjske Pravoslavne crkve u Crnoj Gori, već da su isključivo sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve”.

Na linku ispod, pročitajte i tekst „Antene M” od 29. aprila o.g. u kojem se najavljuju aktuelna dešavanja…

Komentari (14)

POŠALJI KOMENTAR

Sos

@Mateus A republike srbije Dinar !

Sos

@S. V. Srbija nije država već skupina četnika i nedićevaca ! Jednopartiska tvorevina koja će sa AV prizvati još jedno bombardovanje jer bez toga oni nemogu postati normalna država !

Crveni Legionar

@MONTENEGRO 10000 Ustasa! Da je dao Bog da imamo takvu Crnogorsku CRVENU LEGIJU ne bi bi srbijanski narcisioidni ZEC siljio onu rabotu na Crnogorcima gotovo nedjeljno.