26 °

max 26 ° / min 15 °

Subota

18.05.

26° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 17°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

23° / 14°

Petak

24.05.

26° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Injac: Lažne optužbe, htjeli da namještam konkurse

Politika

Comments 6

Injac: Lažne optužbe, htjeli da namještam konkurse

Izvor: rtcg.me

Autor: Antena M

  • Viber

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) predalo je Skupštini Crne Gore zahtjev za skidanje imuniteta ministarki odbrane Oliveri Injac radi vođenja krivičnog postupka za zloupotrebu položaja. Ministarka je, u reagovanju za Portal RTCG, kazala da mjesecima trpi pritiske iz SDT-a.

SDT je formirao predmet protiv Injac zbog dvije krivične prijave koje je protiv nje podnio bivši direktor direktorata za ljudske resurse Mihailo Volkov.

"Čast mi je što me goni tužilac bivše vlasti. Za mene to predstavlja dokaz da strukture koje ti pojedinci štite nemaju kontakte u Ministarstvu odbrane, te da je Ministarstvo odbrane konačno postalo resor koji se vodi u skladu Ustavom i zakonom", saopštila je Injac Portalu RTCG.

Ona je navela da je u interesu javnosti da sazna sadržaj zahtjeva za skidanje imuniteta, jer je, kako je kazala, Specijalno državno tužilaštvo koje treba da goni učinioce najtežih krivičnih djela, lažno optužuje za navodno nezakonito zasnivanje radnog odnosa za dva lica u Ministrarstvu odbrane.

"Naime, istina je u tome što mjesecima trpim pritiske Specijalne državne tužiteljke, Lidije Mitrović, koja zloupotrebljavajući službeni položaj u SDT-u, pokušava da svog sina pošalje na Vojnu akademiju u Grčku, suprotno pozitivnim unutrašnjim propisima Ministarstva odbrane. Vjerovatno je specijalna državna tužiteljka pomislila da će ovo MO, kao i ono prošlo, namještati konkurse za visoko rangirani državni i politički establišment. Tog filma vise gledati nećete", poručila je Injac u izjavi za Portal RTCG.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Milena

Kako drsko kritikuje bivsu vlast,pod kojom je uzivala sve privilegije,neki karakter izgleda.

montenegrina

O casti cemo kad vi odete gospodjo!A vrijeme je da se sklonite sa puta Crnoj Gori.Ne mozete je izvuci iz NATO alijanse,recite to vasim nalogodavcima i ne podcjenjujte pamet ovog naroda ni njegovo pamcenje.A zaboraviti necemo da ste okupatoru pozajmili helikopter kao da je vas da se crne mantije spuste na tron Svetog Petra Cetinjskog.To vam niksda necemo zaboraviti!!

CG

meni treba Heli da prebacim neka drva do Plava ako je ikako moguce ... hvala unaprijed sv.... Injac