8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Knežević: Ako je tačno ono što priča Krivokapić, neka inicira smjenu Sekulovića, ako nije, ne može biti na čelu Vlade

Politika

Comments 2
Nije razmatran izvještaj Komisije o zbivanjima na Cetinju

Knežević: Ako je tačno ono što priča Krivokapić, neka inicira smjenu Sekulovića, ako nije, ne može biti na čelu Vlade

Autor: Antena M

  • Viber

Lider DNP-a Milan Knežević saopštio je, nakon sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost, da danas nije razmatran izIzvještaj komisije o dešavanjima na Cetinju 4. i 5. septembra

"Iz prostog razloga što se nije sastao Biro kojim rukovodi koordinator svih službi bezbjednosti Dritan Abazović . On me je sinoć zvao i saopštio mi da nijesu usjeli da održe sjednicu iz tehničkih razloga. Ali mmi smo ipak održali sjednicu sa nešto izmijenjenim dnevnim redom", kazao je on.

Kako je naveo, jasno je saopštio da je stanje u bezbjednosnom sektoru neodrživo.

"Ono što sam ja čio od ministra unutrašnjih psolova i od premijera ranije i ono što sam čio danas, daje mi za pravo da imam stav da ne mogu u Vladi biti istovremeno Zdravko Krivokapić i Sergej Sekulović", kazao ej Knežević.

U momentu sveopšte političke i društvene krize neophodno donositi prave i pravovremene odluke, dodaje on.

"Ukoliko je tačno ono što je saopštio Krivokapić, da se 4. i 5.  dogodio puzajući državni udar, onda podjednaku odgovornost treba da snose i ministar unutrašnjih poslova i direktor policije i svi u vrhu bezbjednosnih službi. Nema razdvajanja što se nas u DF-u tiče, nema vaganja i pokušaja da se održi neki status quo, ili da se odgovornost sva svali na jednog čovjek au bezbjednosnom sektoru. Ukoliko je pak tačno ono što su na odboru za bezbjednost saopštili Brđanin i Sekulović, da su oni doprinijeli da ustoličenje bude održano na Cetinju te da su u skladu sa Ustavom zakonima i nadležnostima, onda je jasno da Krivokapić ne može više biti na čelu Vlade", kazao je on.

Sve u svemu, kako je rekao, trenutna situacija u zemlji je neodrživa.

"Kao predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu i kao čovjek kojem je stalo do ove države i koji vidi da unutar same Vlade vlada sveopšta atmosfera nepovjerenja i koja mi ne uiva osjećaj da je bezbjednosni sektor u punoj kontroli od ljudi koji njim upravljaju, moja obaveza je da potenciram da sve ono što se dešavalo na Cetinju, a dešava se i ovih dana, mora što prije razrješavati. Mi nemamo više luksuz da čekamo izvještaje i da čekamo da li je neko odsutan ili prisutan",kazao je Knežević i dodao da već 15 dana ne može da zakaže sjednicu Odbora za bezbjednost.

"Jer je funkcionerima koji imaju obavezu da se pojave važnije da budu na službenim putovanjima, a Odbor ne želi da zasijeda dok oni ne budu prisutni. Smatram da nema važnije teme od bezbjednosne situacije u Crnoj Gori", kazao je Knežević.

Kazao je da se zalagao za to da se skine oznaka tajnosti sa Izvještaja, te da se pred javnošću analizira na Odboru za bezbjednost.

"Mislim da će to biti odluka cijelog Odbora za bezbjednost, da se skine odluka o tajnosti, a i premijer je saglasan bio s tim. Na taj način ćemo svi saznati šta se dešavalo 4. i 5. septembra. ja nisam mogao da se izjasnim o nekim stavrima jer Izvještaj nijesam vidio, iako su ga pojedini mediji objavili od slova do slova. Ja sam premijeru jasno sapštio šta Zakon precizira u eventualnoj projekciji smjene direkora policije, ali i da je DF-u prihvatljivo samo ono što nam je rekao 6. septembra. Ako smo došli do jasne analize da su odgovorni ministar Sekulović i direktor policije, onda treba da premijer uputi inicijativu za njihovu smjenu. Onda se mi možemo izjašnjavati o njihovoj odgovornosti. Sve drugo što ide u pravcu da se zadovolji koncept -i vuci siti i ovce na broju- za mene i DF nije prihvatljivo i budite uvjereni da ću do kraja istrajati na tome, makar zakazao sjednicu Odbora za bezbjednost u novogodišnjoj noći", kazao je Knežević.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

vava

Kome je od vas stalo do drzave? Licemjeri!!!

ND

Ovi su više dojadili i Bogu i narodu!