9 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović nakon posjete SAD najavljuje: Očekuju nas iznenađenja, politička i ekonomska

Politika

Comments 12

Abazović nakon posjete SAD najavljuje: Očekuju nas iznenađenja, politička i ekonomska

Autor: Antena M

  • Viber

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović saopštio je, po završetku susreta sa američkim zvaničnicima, da Crnu Goru u narednom periodu očekuju iznenađenja.

"Nakon sastanaka u Vašingtonu savezništvo SAD i Crne Gore je samo pojačano. progresivne snage su dobile otvorenu podršku. Čeka nas reformski put. Nema kompromisa sa korupcijom i organizovanim kriminalom. Ono što nas očekuje u narednom periodu su iznenađenja, i politička i ekonomska, ali u svakom slučaju pozitivna za crnogorske građane", kazao je on i dodao da očekuje da Eskobar u narednom periodu posjeti Crnu Goru i tim potvrdi savezništvo između dvije zemlje.

Na svim sastancima u Vašingtonu, delegacija Crne Gore je dobila dvije jasne poruke, kaže šef diplomatije Đorđe Radulović i navodi da je jedna poruku podrške Vlada u nastijanju da očuva euroatlantski put države i postane naredne članica Evropske unije, a druga poruka je podrška svim progresivnim snagama koje se za to zalažu.

"Bez obzira na slobodnu konstataciju pojedinih medija, da Crna Gora nema povjerenje svog najvažnijeg saveza, partnera i prijatelja, samo naše prisustvo ovdje kazuje da postoji puno povjerenje između Crne Gore i Sjedinjenih Država", ističe Radulović.

Sve nas, napominje, zabrinjava činjenica da su korupcija i organizovani kriminal opasnost po bezbjednost zemlje koliko i radikalizam i ekstremizam. Zato američki zvaničnici pozdravljaju viziju Vlade Crne Gore da se bori protiv toga, dodaje Radulović.

Jake Crne Gore, nadalje naglašava, nema bez jakih institucija koje ne zavise od pojedinca i političkih promjena.

"Izgradnjom jakih institucija možemo da izgradimo jaku Crnu Goru koja će biti naredna članica Evropske unije, dostojna naših očeva i vrijedna naših pokoljenja", poručuje Radulović iz Vašingtona.

Komentari (12)

POŠALJI KOMENTAR

HN

Haha ipak, ipak dolazi SWISS Luksemburg standard, naravno ko pretekne pričaće!

haker

Pada Vlada, a ? Logicno Rukfas. Ovo je totalno urusavanje drzave!