20 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krivokapić: Radulović je moj najlošiji izbor; Otvoreni Balkan jedan od razloga zašto ova Vlada mora da padne

Izvor: RTCG

Politika

Comments 11

Krivokapić: Radulović je moj najlošiji izbor; Otvoreni Balkan jedan od razloga zašto ova Vlada mora da padne

Premijer kazao i da je rejting URE najgori u istoriji, te da jedino Demokrate napreduju

Izvor: RTCG, Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

"Sve partije imaju pad, osim Demokrata", kaže premijer Zdravko Krivokapić, tvrdeći da niko ne želi vanredne parlamentarne izbore. 

"URA ima najgori rejting u istoriji partije", podvukao je predsjednik Vlade rekavši da je jutros gledao rezultate sondaže javnog mnjenja. Nije međutim želio da otkrije ko je uradio te analize.

"To govori da su građani zaštićeni i svjesni da je ova vlada učinila sve u njihovu korist i za njihovo dobro", naveo je Krivokapić.

Na pitanje da li ova Vlada broji posljednje dane, premijer za RTCG kaže: “Dogodiće se to što se mora dogoditi”

“Moj stav je da do ovog trenutka nije trebalo doći, da je ova Vlada očistila i pripremila njivu za oranje, ako je to ona uradila zašto treba da ide sa političke scene”, kazao je Krivokapić.

Više je navodi razloga za pokretanje pitanja povjerenja Vladi, a ključni su u interesnim krugovima koji se nalaze, kako kaže, i ovdje, ali i u bližem okruženju.

Govoreći o aktuelnim protestima građana rekao je da su to spontana okupljanja građana, koja kako dodaje, niko nije prijavljivao.

"Šta će se dešavati najbolje da pitate DF, zato što oni najavljuju proteste poslije pada Vlade", kazao je Krivokapić.

Na pitanje kako ocjenjuje govor ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić prošle sedmice na protestu, za koji je i ombudsman ocijenio da je govor mržnje, odgovorio je da on nju poznaje dugo, te da je ona žena jasnog stava, vrlo precizna i iskazala je to ne prema bilo kojoj manjini.

"Ti predstavnici manjina ne predstavljaju u potpunosti te manjine. Ona ih je targetirala zato što su to ljudi koji su glasali za sramni Zakon o slobodi vjerosipovijesti, a poslije toga glasali protiv novog"; naveo je, pored ostalog, Krivokapić.

Manjine, prema njegovim riječima, nisu htjele da uđu u Vladu, a da mu je danas i jasno zbog čega je to tako bilo.

"Njima je nuđeno, nisu htjeli. Razlog - njih je DPS sokolio čekajte do kraja smo zajedno. Evo se taj kraj približava", poručio je Krivokapić.

Premijer je, kako je ranije objavljeno u fragmentu intervjua, istakao da je sve uradio što je bilo do njega kada je riječ o Temeljnom ugovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom, ali da sumnja da će ga i potpisati.

“Već odavno postoje naznake da je ova Vlada nepoželjna i bukvalno tako i jeste. Ovo je vlada koja je pokušala da bude apsolutno građanska i naravno potpuno demokratska, kako bi na taj način zaživjela demokratija u Crnoj Gori”, navodi premijer.

On kaže da je Vlada uradila sve što je do nje, a da je sada sve u rukama poslanika u Skupštini.

“Kao što znate incijativa je jednom podnesena, odložena, a drugi put teško da može da ne bude izglasana, jer bi to bila blamaža najveće partije - DPS-a. To bila i blamaža i za glavnog podnosioca inicijative, a to je GP URA”, naveo je Krivokapić.

On je kazao da su se stvorili preduslovi da su svi protiv ove Vlade, a brane je, kako dodaje građani i Demokrate CG.

Tajni pregovori - “rogamski i beogradski sporazum”

Nije, navodi Krivokapić, bježao od odgovornosti i preuzimao je rješavanja problema.

“Od septembra počinje nevjerovatna kampanja koja se radi od potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova. Ja sam to pratio i znao da oni rade protiv ove Vlade”, saopštio je Krivokapić.

Kaže da je bio iznenađen kada je, ne slučajno na Bogojavljenje, podnesena inicijativa za rušenje Vlade.

“To traje planirano. Pogledajte izjave predsjednika DPS-a, poslanika SDP-a to je sve bilo planirano”, kazao je Krivokapić.

On navodi i da se, nakon “rogamskog sporazuma” sada dešava novi “beogradski sporazum”, pod pokroviteljstvom određene političke strukture u Beogradu i veže se, kako dodaje, za DF i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

“O čemu oni tajno pregovaraju? Ja nijesam imao ni jedan jedini tajni razgovor. Od novembra do danas bio je veliki broj tajnih dogovora koji idu na to da iz podruma izvuku DPS, to je glavna priča”, navodi predsjednik Vlade.

Krivokapić je naveo i da ne bježi od odgovornosti, kaže i da u vođenju Vlade nije bio diktator.

- Želio sam da oslobodim svakog ministra da svojom kreativnošču da najbolje Crnoj Gori da djelujemo kao tim - istakao je Krivokapić.

Od aprila se, prema njegovim riječima, pojavljuju signali da treba da prati rad određenih ministara. Zbog toga je angažovao savjetnike i timove za praćenje rada tih ministarstava.

Nije, navodi Krivokapić, bježao od odgovornosti i preuzimao je rješavanja problema.

- Od septembra počinje nevjerovatna kampanja koja se radi od potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova. Ja sam to pratio i znao da oni rade protiv ove Vlade - kazao je Krivokapić.

Radulović "najlošiji izbor"

Krivokapić smatra da je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović njegov najlošiji izbor.

"Gospodin Radulović je moj najlošiji izbor. On je trebalo da zastupa interese ove Vlade, u okviru interesa ove države", istakao je Krivokapić.

Otvoreni balkan je, kako navodi, jedan od razlog zašto ova Vlada mora da padne." To je projekat koji mora biti podržan. Ja nisam htio da ulazim u to na osnovu preporuka koje sam imao i saznanja", naveo je Krivokapić.

Kazao je i da ga Radulović nije informisao o putovanju u Sjevernu Makedoniju i da nije imao platformu za to putovanje.

"Da li je diplomatski skandal na večerama, tet-a-tet sastancima, protežirati manjinsku Vladu", pitao je Krivokapić i dodao da je o tome razgovarao sa Radulovićem, ali bez odgovora.

"Zašto je to tako? Zato što je stvorena slika da je manjinska vlada završen posao", istakao je Krivokapić.

Pretpostavlja kaže, ali i ima signale, da će tri ministra iz ove Vlade biti i dio manjinske. 

Komentari (11)

POŠALJI KOMENTAR

Javor

Ti si najlošiji i najtragicniji izbor u cijeloj istoriji Crne Gore.

Durmitorka

Uzas od Jokovica pa i sirenja lazi ! SPC mijesa se poodavno jos od Titova vremena ali ovo je prevrsilo svaku mjeru! Dritan nije pricao o ugovotu vec dobio instrukcije kako i sto mu je ciniti u zajednici sa Vucivem

Ana

Naravno da je Radulovic los izbor i da URA gubi glasače.