12 °

max 21 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Četvrtak

09.05.

21° / 14°

Petak

10.05.

20° / 13°

Subota

11.05.

21° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS: Obavijestićemo RACVIAC o rezultatima rada Olivere Injac, koji vjerujemo nijesu dio njenog CV-a

Politika

Comments 1

DPS: Obavijestićemo RACVIAC o rezultatima rada Olivere Injac, koji vjerujemo nijesu dio njenog CV-a

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Kandidatura odlazeće ministarke odbrane Olivere Injac za čelnu poziciju Centra za bezbjednosnu saradnju (RACVIAC) i preporuka koju je za to dobila od Ministarstva vanjskih poslova, kao i nemušto objašnjenje Vlade o tome, bili bi apsolutno komični da nije riječ o još jednom blamiranju države Crne Gore pred međunarodnim institucijama, u režiji odlazeće vlasti, saopšteno je iz Komisije za odbranu i bezbjednost DPS.

"Koliko je ministarka Injac „posvećena“ svojim obavezama u ministarstvu, svjedoči činjenica iz dokumenta da je za novi posao aplicirala u januaru, kada je Vlada Zdravka Krivokapića funkcionisala u punom kapacitetu. Ili se makar tako predstavljalo crnogorskoj javnosti. Blamiranje se nastavilo preporukom Ministarstva vanjskih poslova, koje je preporučilo aktivnu ministarku za poziciju u drugoj državi u trenutku kada se nije znalo da li će biti izglasano nepovjerenje Vladi Zdravka Krivokapića", navode iz DPS-a.

Na kraju, kako kažu, objašnjenje Vlade da aplikacija Injac ne škodi njenom trenutnom poslu je apsurdna, jer je sama činjenica da ministarka koja je još u mandatu traži konkurse za posao i aplicira za njih dovoljno govori o njenoj posvećenosti pitanjima odbrane, ali i o ukupnom stanju i odnosima unutar Vlade Zdravka Krivokapića.

"RACVIAC se bavi pitanjima mira i stabilnosti u regionu Jugoistočne Evrope podržavajući zemlje, između ostalog, „da efektivno sprovode i ispunjavaju svoje obaveze i obaveze koje proizilaze iz bezbjednosnih agendi EU i evroatlantskih zemalja“. MVP je za čelnu poziciju ovakve organizacije preporučio ministarku iz Vlade koja odbija da svoju politiku usaglasi sa politikama EU i NATO po pitanju uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji, ministarku koja je javno priznala da je prekršila Ustav Crne Gore kada je Vojsku Crne Gore stavila na raspolaganje jednoj vjerskoj zajednici, ministarku u čijem se mandatu desio čitav niz skandala koji se tiču bjezbjednosti podataka i političkog progona neistomišljenika...", navode u saopštenju.

Kako dodaju, srećom po RACVIAC i regionalni mir i bezbjednost, teško se može desiti da ovom organizacijom rukovodi neko sa CV-ijem Olivere Injac.

"Vodeći računa o međunarodnom ugledu države, institucije kojom Injac rukovodi i Vojske Crne Gore, Demokratska partija socijalista će obavijestiti RACVIAC o „rezultatima“ rada Olivere Injac u mandatu ministarke odbrane, ali i o politikama odlazeće Vlade koje je Injac aktivno zastupala", zaključuju u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

CG1

Tako je. Njoj je mjesto u prostoriji 2 sa 2.. u zatvorenom prostoru..