15 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Živković: Ne morate nam skidati imunitet, odreći ćemo ga se svi do jednog

Politika

Tag Video
Comments 1

Živković: Ne morate nam skidati imunitet, odreći ćemo ga se svi do jednog

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Na konferenciji za medije šef poslaničkog kluba DPS Danijel Živković govorio je o ukidanju imuniteta poslanicima te partije, po zahtjevu Specijalnog državnog tužilaštva.

Podsjećamo, u SDT-u formiran je krivični predmet protiv Predraga Boškovića, Budimira Šegrta, Sanje Vlahović, Suada Numanovića, Ivana Brajovića, Dražena Miličkovića, Damira Šehovića, Dragice Sekulić, Osmana Nurkovića, Suzane Pribilović, Jelene Radonjić i Aleksandra Jovićevića, za produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja iz čl. 416 st.3 u vezi st. 1 i d.49 st. 1 Krivičnog zakonika Cme Gore, po krivičnoj prijavi Vlade Crne Gore, od 13.oktobra ove godine.

Kako je Živković ocijenio, tužilaštvo je direktno postalo politički instrumentarij Dritana Abazovića i njegove političke opcije povlačenjem ovog poteza.

"Mi smo se danas okupili da upozorimo Dritana Abazovića i njegove saradnike, jer ovo što radi nije dobro i nanosi štetu cijeloj državi, jer radi sve mimo preporuka i smjernica Venecijanske komisije", kaže Živković.

Kako Živković podsjeća, Abazović je sazvao "spektakularnu konferenciju" samo dva dana uoči lokalnih izbora o "aferi stanovi", na kojem je, kako kaže, njegov savjetnik Ivo Šoć govorio o dodjelama stanova, a čiji je član porodice upravo na isti način riješio svoje stambeno pitanje.

 Na pitanje novinara da li će glasati za skidanje imuniteta, Živković je objasnio da nemaju problema sa utvrđivanjem odgovornosti. Međutim, imaju, kako kaže, problem kada vidi da je tužilaštvo instrumentalizovano da sprovede ovu akciju u svrhe određenih političkih interesa.

"Ne morate nam skidati imunitet, mi ćemo ga se odreći svi do jednog", jasan je Živković.

Na pitanje o nestanku registratora iz zgrade Vlade i uništenog materijala tadašnje Komisije za stambena pitanja, Živković upućuje da je potrebno obratiti se onima koji su vlast preuzeli 30. avgusta.

"Treba li da podsjećam da su stanove na ovaj način dobili Zdravko Krivokapić, Dragan Šoć, Branka Bošnjak, ali i mnogi drugi funkcioneri iz URE, a sa ovim podacima ćemo izaći u javnost. Mi imamo problem što je ovaj potez orkestriran i namješten", kategoričan je Živković.

 Konferenciju možete pogledati na linku:


Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Jole

Dobijali su stanove iSoc i Bosnjak....itd....ali stan a ne stanove i nisu ih prodavali. U pavilniku je pisalo 15000 max pomoc a davali su po 40 000. Pa Medenica je 3 puta resavala stambeno pitanje a nije imala pravo ni jednom.