19 °

max 20 ° / min 12 °

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 15°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

21° / 12°

Nedjelja

12.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Močnik: Bojkot Parlamenta neproduktivan, posredovanje EU nepotrebno

Politika

Comments 3

Močnik: Bojkot Parlamenta neproduktivan, posredovanje EU nepotrebno

  • Viber
Bojkot Parlamenta je neproduktivan, a argumentacija za njega neupotrebljiva, ocijenio je ambasador Slovenije u Podgorici, Mitja Močnik, navodeći da je posredovanje Evropske unije nepotrebno.

On je danas razgovarao sa potpredsjednikom Skupštine, Gencijem Nimanbeguom.

Kako je saopšteno iz Parlamenta, sagovornici su razmijenili mišljenja o situaciji u Crnoj Gori nakon bojkota rada Skupštine od opozicionih partija.

Nimanbegu je rekao da i glasači opozicionih stranaka očekuju da se njihov glas čuje u Skupštini.

"Treba iznaći, prije svega, dobru volju sa obije strane, kako bi se prevazišlo sadašnje stanje. Bojkot Parlamenta je neproduktivan, nepotreban, a argumentacija za njega je neupotrebna. I medijaciju EU vidim kao nepotrebnu", istakao je Močnik.

Saopšteno je da su se, što se tiče euro atlantskih integracija, sagovornici saglasili da je to pravi put, koje vodi dobrobiti svih građana Crne Gore.

"Izrazili su očekivanje da će zemlje koje još nijesu ratifikovale Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u to uraditi u najkraće vrijeme", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se Močnik interesovao za napredak u procesu realizacije zahtjeva Albanaca definisanih koalicionim sporazumom, posebno za Izborni zakon, Opštinu Tuzi, Solanu, Vadalnos.

Potpredsjednik Nimanbegu, kako se navodi ga je opširno upoznao sa razvojem procesa.

"Takođe, govorili su i o mogućnostima bolje saradnje između slovenačkih i crnogorskih opština na ekonomskom planu i u turizmu", kaže se u saopštenju.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

mihailo terzić

@am I pod A i B, blago vama i nama, ako se sve čini "bona fide". A ja sam imao dobru namjeru. A i sam sam mnogo sličnih grešaka pravio i uvijek bio zahvalan dobronamjernim upozorenjima. Srdačno, Mihailo

am

U pravu ste, gospodine Terzić - Slovenije. Vidi se to i iz posljednjeg pasusa, koji govori o saradnji slovenačkih i crnogorskih opština. Možda je pravo pitanje za Vas - pomislite li ikad da novinari prosto pogriješe ili ih smatrate nepopravljivim neznalicama? Blago nama, ako je odgovor pod A?!

mihailo terzić

VALJDA AMBASADOR SLOVENIJE - BLAGO NAMA?