22 °

max 22 ° / min 13 °

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 13°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 12°

Utorak

14.05.

21° / 13°

Srijeda

15.05.

22° / 13°

Četvrtak

16.05.

21° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sveti Sava na Parlamentarnom kanalu RTCG!

Izvor: Screenshot

Politika

Comments 13

Sveti Sava na Parlamentarnom kanalu RTCG!

Autor: Antena M

  • Viber

RTCG večeras, na Parlamentarnom kanalu, emituje snimak Svetosavske akademije održane u Bijelom Polju. Emitovanje je tokom dana  najavljeno na portalu Javnog servisa. 

Svetosavsku akademiju organizovala je  Crkvena opština Bijelo Polje, a pored  vjernika, prisustvovali su ambasador Rusije u Podgorici Vladislav Maslenikov,  potpredsjednik Vlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, i drugi gosti.

U pozdravnoj besjedi, vladika budimljansko-nikšićki Metodije kazao je, između ostalog, da su Srbi uvijek zaokupljeni i prepoznati očinstvom i roditeljstvom Svetoga Save, i to svoje duhovno nasljeđe, po ocu prirodno nazivajući Svetosavljem, drže i slave za svoje srednje narodno ime koje očitava samu suštinu, srž i vrh srpskog bića. 

Okupljenima su se obratili patrijarh SPC Porfirije, Slavenko Terzić i Emir Kusturica.

Sve ovo, zahvaljujući menadžmentu RTCG, večeras će emitovati najvažnija medijska kuća u Crnoj Gori!!!

Podsjetimo, u zvaničnoj informaciji o pokretanju Parlamentarnog kanala navodi se da je to jedan od najznačajnijih projekata, koji umnogome povećava transparentnost i otvorenost Skupštine Crne Gore i njenu dostupnost za građane.

Osim plenarnih sjednica, građanima je, kako se navodi,  omogućeno da uživo i u repriznim terminima, prate sjednice radnih tijela Skupštine Crne Gore. Pored toga, ovaj kanal ponudiće sadržajnu programsku šemu, koja obuhvata najnovije vijesti iz Skupštine, kviz o parlamentu i parlamentarizmu, kao i druge edukativno-kulturne sadržaje.

Navodi se još i da se program  prilagođava građanima različitih uzrasta, kako bi kod svih generacija razvio pravu sliku o značaju Skupštine Crne Gore i njenom radu. Takođe, u tom pravcu, u planu je i kreiranje i opremanje TV studija koji će se nalaziti u skupštinskom zdanju, a koji će, između ostalog, omogućiti intervjue i emisije sa poslanicima, kao i direktna uključenja iz Skupštine Crne Gore.

A onda je, očigledno, Uredništvo RTCG "pogrešno skrenulo kod Albukerkiija"...

Komentari (13)

POŠALJI KOMENTAR

Djuro

@Jagoš ,neke od poruka sa proslave su i za Javnog tužioca. To je za AEM razlika u mišljenjima,posebno izvođenje nekakve himne. U zakonu precizno stoje stvari oko zloupotrebe himne. AEM to treba da konstatuje kao neprimjerni sadržaj. Posebno je pitanje organizacija i finansiranje prenosa ?

Djuro

Čitam odgovor AEM a gce Bakić,koja odgovara ono što nije upitana ,pai to je manjkavo. Taj Parllamentarni kanal je dobio licencu što može i treba da emitije. Licenca je obaveza i zakon. Tamo nema ni pomena ovakvim sadržajuma,što se već još ranije dešavalo. Ko je dir RTVCG da prekrši licencu.

Kika

Ja uopste ne gledam RTCG. Odvrata je.