26 °

max 26 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

26° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
GI "21. maj": Izvršna vlast se odlijepila od stvarnosti

Politika

Comments 0

GI "21. maj": Izvršna vlast se odlijepila od stvarnosti

Autor: Antena M

  • Viber

 Spajićeva vlada se slavodobitno obratila javnosti i saopštila da je za sto dana rada ostvarila izvanredne rezultate. Osim što se radi o izjavi koja može da posluži za kafanske viceve, ova Spajićeva poruka upečatljivo govori o izvršnoj vlasti koja se odlijepila od stvarnosti, saopšteno je iz Građanske inicijative "21. maj". 

U saopštenju podsjećaju "da se radi o Vladi koja niti ima ekonomskog programa, niti je u stanju da prozbori jednu riječ protiv partitokratske degeneracije države, niti zna što da radi u oblasti pravnog sistema i bezbjednosti, niti smije da zucne protiv klerikalne primitivizacije drštva, niti je u stanju da pruži bilo kakav otpor  Vučiću i njegovoj agenturi u Crnoj Gori."

GI "21. maj" navodi da je takođe, riječ o Vladi koja misli da će ekonomskim propagandizmom, sumanutom javnom potrošnjom, destimulacijom biznisa i Monstatovom obmanjivačkom statistikom pokrenuti crnogorsku privredu i podići životni standard.

"Primjera radi, Vlada bi mogla da obaveže Monstat da konačno objavi medijalnu zaradu u Crnoj Gori, objavi kupovnu moć minimalne zarade u odnosu na period od prije godinu dana i da kaže što će da čini sa patološkom nelikvidnošću u privredi. Ili, da objasni zašto smo postali primjer administrativno zagušene ekonomije, poreskih vlasti koje sabotiraju povraćaj pdv-a, zemlja od koje strani investitori sve više dižu ruke što državu vodi u bankrot, odnosno država u kojoj  mladi žele da parazitiraju u javnom sektoru.  Ili, što Vlada misli o tome da banke i trgovački lanci profitiraju dok ostali biznis propada ili kakav je to poslovni ambijent koji uništava i destimuliše mala i mikro preduzeća koja čine preko 95% nacionalne ekonomije dok Vlada i Parlament usvajaju antipreduzetničke propise poput nedavnog Zakona o sprječavanju pranja novca ili najavljenih izmjena Zakona o privrednim drustvima a da ne spominjemo niz važećih konfuznih, besmislenih i limitirajućih propisa", navode u saopštenju iz GI "21. maj".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR