24 °

max 26 ° / min 15 °

Subota

13.04.

26° / 15°

Nedjelja

14.04.

26° / 16°

Ponedjeljak

15.04.

24° / 16°

Utorak

16.04.

21° / 15°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

14° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zirojević: ZBCG, PES i DCG odbile inicijativu za saslušanje Ivanovića, nekadašnji predstavnik SPP-a Seid Hadžić uzdržan

Politika

Comments 2

Zirojević: ZBCG, PES i DCG odbile inicijativu za saslušanje Ivanovića, nekadašnji predstavnik SPP-a Seid Hadžić uzdržan

Autor: Antena M

  • Viber

Poslanik Socijaldemokrata i član Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Nikola Zirojević poručuje da taj Odbor danas nije podržao inicijativu za kontrolno saslušanje ministra vanjskih poslova Filipa Ivanovića povodom odlaska funkcionera Crne Gore u Banjaluku, na proslavu neustavnog Dana RS, 9. januara.

Zirojević je kazao da je duh RS sa zastavom koju je Andrija Mandić unio u kabinet predsjednika već ušao u parlament, da se radi o procesu koji traje, te da je to slika "evropeizovane" parlamentarne većine i "nove evropske" Crne Gore oličene u aktuelnoj parlamentarnoj većini.

Zirojević je rekao da ga je iznenadio stav predsjednika države Jakova Milatovića koji je odbio da pođe na proslavu 9. januara, kazavši da poštuje cjelovitost BiH, s obzirom na to da se, kako je kazao, u vrijeme kada je bio ministar ekonomskog razvoja Milatović prilično dobro slagao sa Dodikom i bio na fonu politike Nove srpske demokratije.

Obrazlažući inicijativu, Zirojević je rekao da je ovakvim odnosom dijela funkcionera vlasti iz Crne Gore poslata vrlo ozbiljna poruka da je došlo do promjene vanjsko-političkog kursa Crne Gore, makar kad je riječ o BIH, te da su resorno ministarstvo i ministar Ivanović morali reagovati, što se nije dogodilo.

Zirojević je na kraju kazao da, nakon ovakvog ponašanja dijela crnogorskih funkcionera, direktno iz Moskve i Minska u Crnu Goru stiže Milorad Dodik da se zahvali, da prenese poruke iz Moskve i Minska i da da radne zadatke kako dalje nastaviti.

Inicijativu su, osim Zirojevića, od prisutnih poslanika podržali Nikola Janović (DPS) i Admir Adrović (BS), protiv su glasali Milun Zogović (DNP), Slaven Radunović (NSD), Nađa Laković i Gordan Stojović (PES) i Duško Stjepović (Demokrate), dok je Seid Hadžić, nekadašnji predstavnik SPP-a na listi PES-a, bio uzdržan, saopšteno je iz SD-a. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Vukas

A koji to još sa Gordanom su trebali odbiti saslušanje !? Da nije onaj Stevović istraživač i publicista koji je sa njim "izmuljao napredak" dijaspore.

djurovučinić

E moj Gordane,savjest ti je nalagala da budeš bar uzdržan,i tebi i još nekima. No davno si pokazao svoje pravo lice ukrivajući se radi ličnih interesa.