19 °

max 19 ° / min 13 °

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

17° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
PES odbacio inicijativu DPS-a o razrješenju Mandića

Politika

Comments 5

PES odbacio inicijativu DPS-a o razrješenju Mandića

Izvor: RTCG

Autor: Antena M

  • Viber

Poslanički klub Pokreta Evropa sad (PES) odbacio je inicijativu DPS-a da se Andrija Mandić razriješi dužnosti predsjednika parlamenta. To su uradili, ističući da "ne mogu da primijene jednak aršin", dostavljajući DPS-u zajedničku fotografiju bivšeg predsjednika Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. 

Obavještenje DPS-u da odbacuju inicijativu za razješenje Mandića, potpisao je šef kluba poslanika PES Vaslije Čarapić. 

"Iz objektivnih nemogućnosti da primijenimo jednaki aršin, pri razamatranju vaše inicijative, a sve u skladu sa dokumentom u prilogu, ovim putem vas obavjepštavamo da ne podržavamo vaš predlog da se Andrija Mandić razriješi dužnosti predsjednika Skupštine Crne Gore", rekao je Čarapić.

U prilogu je Demokratskoj partiji socijalista predata zajednička fotografija bivšeg predsjednika DPS-a Mila Đukanovića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. 

Predsjedništvo DPS-a donijelo je juče odluku da pokrene inicijativu o smjeni Andrije Mandića sa mjesta predsjednika Skupštine Crne Gore. 

DPS je danas tu inicijativu dostavio svim poslaničkim klubovima.

Jedan od razloga za pokretanje inicijative, kako su obrazložili iz DPS-a, je i jučerašnja posjeta predsjednika bosansko-hercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika Crnoj Gori i sastanak u Skupštini Crne Gore sa Mandićem.

Podsjećamo, šef Kluba poslanika DPS-a Andrija Nikolić je sredinom januara kazao da će podnijeti inicijativu za smjenu Mandića "veoma brzo, u trenutku kada procijene da postoji šansa za njenu realizaciju".

 
 
 

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Docleano

a što čine "bolonjezi"u kravatama.Vojvoda je Vaš,Vi ste ga ustoličili tu,ali ova priča iz dječijeg vrtića postala je zaštitni znak PESovaca.

nenad_mne

Imate li kakav argument iz 1945.? Da li podržavate ili ne ponašanje "Vojvode" i kraj priče, a onda objasnite sliku Mila i Dodika! Objavte šta je onda rečeno i o čemu se raspravljalo, a o čemu juče! Niko nije oslobođen kritike, ali ostavite se tabloidnih dokaza! Možda drugačije i ne znate?

ljeposava

Znaci prica o EU je ssmo farsa.Mozda nisu sposobni da shvate koliko je štetna podrška Mandicu i njegovim idejama srpskog sveta sa Dodikom u zagrljaju za evropski put Crne Gore.Ako to odbijaju samo zato sto je inicijativa od DPSa,onda je poražavajuće za državu da su na njenom kormilu ljudi sujetni i bez vizije o tome sta je bitno za njeno dobro.