24 °

max 26 ° / min 15 °

Subota

13.04.

26° / 15°

Nedjelja

14.04.

26° / 16°

Ponedjeljak

15.04.

24° / 16°

Utorak

16.04.

21° / 15°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

14° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlada smijenila Brđanina

Politika

Comments 9

Vlada smijenila Brđanina

Autor: Antena M

  • Viber

Vlada je večeras, na telefonskoj sjednici, razriješila direktora Uprave policije Zorana Brđanina, saopšteno je iz Vlade.

Prethodno je to na mreži X najavio premijer Milojko Spajić. 

„Imajući u vidu da Uprava policije, kao organizaciona jednica MUP-a, koja vrši poslove u skladu sa zakonom o unutrašnjim poslovima, ne može ostati bez sistema rukovođenja, konstatujemo da će mandat direktora policije prestati zaključno na dan 12. marta“, naveo je Spajić na plathormi X.

On je kazao da če zadužiti ministra unutrasnjih poslova da raspiše javni poziv za vršioca dužnosti direktora policije od 4. do 10. marta, što je, kako je naveo, u skladu sa dogovorom sa posljednje sjednice Vlade.

„Kako bi proces izbora bio što inkluzivniji i transparentniji i da bi odagnali bilo kakve sumnje u politizaciju te funkcije“, dodao je Spajić.

Kako je kazao, nakon završenog javnog poziva, ministar je dužan da za sjednicu Vlade 12. marta dostavi izvještaj o sprovodenom javnom pozivu.

„I spisak svih prijavljenih lica koja ispunjavaju uslove u skladu sa zakonom, a sve u cilju izbora najboljeg kandidata koji će se uhvatiti u koštac sa teškim zadatkom reforme policije“, naveo je Spajić.

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

JoRadan

Postovanje,nije g.Spojic rekao da mora da se kontaktira Evropsku Uniju?

Nikola

Ovo je potvrda da Spajić samo izigrava premijera i da on nema nikakvu vlast i moć prilikom donošenja bilo kakvih odluka osim zaduženja i sunovrat države u finansijskoj strani Ostale odluke donose njegovi nadređeni Milatović, Mandić, Bečić, Dritan, popovi i šef svih posrbljenih sluga Vučića

jovan

Sve je nacrtano od početka. Zna se, Beograd se pita. Njihov drža vljanin, postaje premijer. Cijepanje je jedina stvarnost, u konoj DPS smeta. Ali vara se i licemjerni Bgd. i Moskov. 80% građana CG je za Evropu. Najzad se u jednome slažemo.