23 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

23° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

18° / 14°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Poslanički klub PES: Vlada sačuvala ustavno pravo na sigurnost svakog građanina

Politika

Comments 1

Poslanički klub PES: Vlada sačuvala ustavno pravo na sigurnost svakog građanina

Autor: Antena M

  • Viber

Izborom vršioca dužnosti direktora Uprave policije od strane Vlade osiguran je kontinuitet rada policije i sačuvano je ustavno pravo na sigurnost svakog građanina. Podržavamo odluku Vlade da u nedostatku prihvatljivog predloga ministra za v.d. direktora Uprave policije odluči da odredi kandidata sa najboljom biografijom i time spriječi da Brđanin nastavi da pokriva ovu funkciju jer nema podršku nijednog člana Vlade. Cijenimo da je ovim spriječena blokada sistema rukovođenja u Upravi policije, budući da ministar nije predložio drugog kandidata, što je bila njegova obaveza, naveli su iz poslaničkog kluba PES-a.

Važno je naglasiti da je dosadašnji, ali i budući rad tužilaštva na ključnim slučajevima iz oblasti organizovanog kriminala, tvrde iz PES-a, baziran na višegodišnjoj direktnoj saradnji Aleksandara Radovića sa Europolom, koja je rezultirala dobijanjem prepiski sa Sky aplikacije. 

"Zbog profesionalnog ugleda i legitimiteta koji je stekao gospodin Radovića na ovom polju, zbog ključnog zalaganja da se Crna Gora ne nađe na sivoj listi Moneywall-a i činjenice da ima podršku Vlade, očekujemo upravo jos bolju saradnju policije i tužilaštva njegovim izborom za v.d. direktora, što već duže vrijeme nije bio slučaj sa Brđaninom. Svakako, očekujemo da će se u najkraćem mogućem roku sprovesti javni poziv za izbor direktora u punom mandatu, te da će Vlada dosljedno svojim principima kontinuirano raditi na punoj profesionalizaciji Uprave policije", tvrde iz poslaničkog kluba ove partije.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Tara

Smijurija..lazovi..manipulanti..popisa..kazete vec ima preko polovine gradjana da govore srbskim jezikom..Sram vas bilo..pisi brisi..jel tako?