27 °

max 27 ° / min 18 °

Ponedjeljak

20.05.

27° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 13°

Petak

24.05.

23° / 14°

Subota

25.05.

22° / 15°

Nedjelja

26.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kalezić: Demokrate ključ stabilnosti Vlade Milojka Spajića predali u ruke Andriji Mandiću

Politika

Comments 2

Kalezić: Demokrate ključ stabilnosti Vlade Milojka Spajića predali u ruke Andriji Mandiću

Autor: Antena M

  • Viber

Odluka Predsjedništva Demokrata da pruži oročenu podršku Vladi Crne Gore do sticanja IBAR-a, nakon čega će se sprovesti analiza odnosa među potpisnicima Sporazuma politikanski je potez partije koja ima unutrašnje nesuglasice, ocjenjuje za Antenu M politički analitičar Danilo Kalezić.

"Oni su rastrgnuti između onoga što su obaveze koje im dolaze iz Beograda i želje da kroz izvršnu vlast zapravo namiruju klijentelistički svoje partijske potrebe. I oni se nalaze u jednoj vrsti procjepa između te dvije struje, a ovo je na neki način jedan nevješt potez ili pokušaj da se odloži reakcija na Spajićevo evidentno kršenje zakona kojim je ponižen ne samo ministar unutrašnjih poslova, nego i cijela stranka Alekse Bečića", kaže naš sagovornik.

Demokrate, smatra Kalezić, odlažu izjašnjenje o svim krupnim političkim problemima, ali vjeruje da to neće moći dugo da rade.

"Pritisci i obaveze koje dolaze iz Beograda, koji se tiču destabilizacije Crne Gore, su zapravo njima primarna, odnosno ključna vodilja u političkom djelovanju", stava je Kalezić.

Ozbiljan politički subjekat koji drži i do zakona i do političkog integriteta ne bi jednoga dana ostao u Vladi nakon one duge sjednice na kojoj je naimenovan novi v.d. direktora UP, kaže Kalezić.

"Ovdje Demokrate pokazuju da su nedorasli političkom trenutku, ali pokazuju spremnost da se stave potpuno u službu interesa Aleksandra Vučića i zvaničnog Beograda, koji se tiču destabilizacije Vlade iznutra i opstrukcije nastavka evropskih integracija", dodaje on.

Govoreći o poziciji premijera Milojka Spajića, Kalezić tvrdi da se on ponaša ad hoc, bez umijeća da se snađe u krupnim političkim odlukama.

"Ovaj krupni politički momenat od Spajića zahtijeva da konsoliduje Vladu, a da istovremeno izađe u susret onim obavezama i obećanjima koje je dao Demokratskom frontu. Vidimo da premijer jednostavno ne umije da se snalazi u krupnim političkim odlukama i on, kad god dođe u poziciju da mora da napravi i da iskorači državnički, pribjegava kršenju zakona", jasan je Kalezić.

Kalezić zaključuje da su Demokrate ovim potezom ključ stabilnosti Vlade Milojka Spajića prebacili u ruke Andrije Mandića, koji je tako suštinski šef vladajuće koalicije.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Jegulja

Jegulja je najbolji opis u kombinaciji sa korom od banane kao oslonac. "Ne damo fotelje" i "fotelja je nasa nacija" su dva generalna opisa stranke sa 7. mandata koja je izvrsila invaziju po "dubini" kad je javni sektor u pitanju. Ponekad se zapitam kako se osjecaju dok se gledaju u ogledalo.