27 °

max 27 ° / min 18 °

Ponedjeljak

20.05.

27° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 13°

Petak

24.05.

23° / 14°

Subota

25.05.

22° / 15°

Nedjelja

26.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Makron u pismu Milatoviću naveo da bi sa velikim zadovoljstvom posjetio Crnu Goru

Izvor: Kabinet predsjednika

Politika

Tag Gallery
Comments 0

Makron u pismu Milatoviću naveo da bi sa velikim zadovoljstvom posjetio Crnu Goru

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Francuske Emanuel Makron je, u odgovoru na pismo koje mu je nakon novembarske posjete poslao predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, poručio da bi „sa velikim zadovoljstvom posjetio Crnu Goru, sa namjerom da produbimo pokrenuti dijalog i još više istaknemo osnaživanje naše saradnje.“

Makron je istakao da prijedlog predsjednika Milatovića da bude domaćin budućeg samita Evropske političke zajednice uživa svu njegovu podršku, te da bi pomenuti događaj u Crnoj Gori bio značajan i za region Zapadnog Balkana, sopšteno je iz Kabineta Predsjednika Crne Gore. 

Dodao je i da se nada daljem razvijanju aktivnosti Regionalnog centra za razvoj sajber kapaciteta Zapadnog Balkana u Podgorici, kao i poboljšanju ekonomskih i finansijskih odnosa uz podršku preduzeća iz Francuske i tamošnje razvojne agencije.

- Predsjednik Francuske je napomenuo da mu je posebno drago zbog pozitivne dinamike u crnogorskoj politici koja je pokrenuta izborom novog predsjednika, a zatim i Vlade sa proevropskom agendom.

Podsjećamo da je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović posjetio Francusku u novembru 2023. i tom prilikom Makronu prezentovao mogućnost da bude domaćin samita Evropske političke zajednice koja okuplja više od 40 država.

Samit bi se održao na proljeće 2026. godine, kada se obilježava i dvadeset godina od obnove crnogorske nezavisnosti - naveli su iz Kabineta Milatovića. 

Izvor: Kabinet Predsjednika Crne Gore

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR