28 °

max 28 ° / min 18 °

Ponedjeljak

20.05.

28° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 13°

Petak

24.05.

23° / 14°

Subota

25.05.

22° / 15°

Nedjelja

26.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Podrška SE u reformama u oblasti vladavine prava veoma važna

Izvor: Saša Matić foto/Vlada CG

Politika

Tag Gallery
Comments 0

Podrška SE u reformama u oblasti vladavine prava veoma važna

Izvor: Mina/Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Podrška Savjeta Evrope (SE) u implementaciji standarda i reformama u oblasti vladavine prava veoma je važna za Crnu Goru, kazao je ministar vanjskih poslova Filip Ivanović na sastanku sa komesarkom za ljudska prava SE Dunjom Mijatović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP), na sastanku je ocijenjeno da Crna Gora predstavlja pozitivan primjer u procesu integracije u Evropsku uniju i da je prepoznata kao građanska država koja baštini vrijednosti multietničkog i multikulturalnog sklada.

Navodi se da je na sastanku ukazano na značaj aktivnosti Mijatović na planu zaštite i unapređenja ljudskih prava najranjivijih grupa, te podršku aktivnostima u oblastima slobode medija, zaštite životne sredine i rodne ravnopravnosti.

“Ivanović je kazao da je podrška SE u implementaciji standarda i reformama u oblasti vladavine prava veoma važna, kao i da saradnja na planu afirmacije poštovanja i zaštite ljudskih prava istovremeno doprinosi i napretku Crne Gore na evropskom putu”, dodaje se u saopštenju.

Ivanović se danas sreo i sa direktorom Centra za bezbjednosnu saradnju (RACVIAC) Konstantinom Mihailom Grigorijem.

Ivanović je istakao da će Crna Gora, kao kredibilna članica NATO-a i zemlja koja je snažno posvećena unapređenju saradnje i očuvanju stabilnosti regiona, nastaviti da radi zajedno sa RACVIAC-om na podsticanju dijaloga i jačanju sigurnosti na regionalnom i globalnom nivou.

Sagovornici su se, kako je saopšteno, osvrnuli i na izmijenjene geopolitičke prilike i napore RACVIAC-a da doprinese izgradnji povjerenja i jačanju partnerstava, kao preduslova za prevazilaženje rastućih kriza i realizaciju strateških ciljeva ove organizacije. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR