14 °

max 23 ° / min 14 °

Četvrtak

09.05.

23° / 14°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

22° / 12°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 12°

Utorak

14.05.

20° / 14°

Srijeda

15.05.

20° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đuričković: Da bi zaštitila nacionalne interese, Crna Gora mora zaštititi izborni sistem od Vučića

Izvor: X mreža

Politika

Comments 0

Đuričković: Da bi zaštitila nacionalne interese, Crna Gora mora zaštititi izborni sistem od Vučića

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Da bi zaštitila svoje nacionalne interese, Crna Gora mora zaštiti svoj izborni sistem. Nažalost, izborni sistem u Crnoj Gori je od 2020. pod snašnim napadima u organizaciji režima Aleksandra Vučića, naveo je međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković. 

Odbijanje Srbije da, kako navodi, jedina u regionu, podijeli baze podataka o prebivalištima i državljanstvima onemogućava da se birački spiskovi srede na valjan način. 

“Jasno je da samo Vučić i njegovi poslušnici u Crnoj Gori imaju korist od duplih birača. Na postojanje organizovane armije glasača, koja je ucjenjena ili plaćena od strane Vučića, za potrebe izbornog inžinjeringa u Crnoj Gori, BiH ali i Srbiji ukazujemo zadnjih par godina”, naveo je Đuričković. 

Da su tačna njihova upozorenja, potvrdio je, kaže, i Evropski parlament u svojim rezolucijama koje se odnose na posljednje izbore u Srbiji. 

“Potrebno je sprovesti sve raspoložive mjere kako bi se neutralisao i najmanji uticaj režima u Beogradu na izborni proces u Crnoj Gori. Uprotivnom, i na sljedećim izborima će Vučić odlučivati ko smije da bude kandidat za predsjednika i kakav će odnos snaga biti u parlamentarnoj većini. Rušenje Vučićevih instrumenata kontrole u Crnoj Gori dužnost je svih političkih aktera ali i pojedinca, koji Crnu Goru vide kao nezavisnu državu”, zaključuje Đuričković. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR