Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Knežević, Dajković i Milačić pozivaju da se ne podrži Rezolucija o Srebrenici: Mete su Srbija i srpski narod

Izvor: DNP

Politika

Comments 4

Knežević, Dajković i Milačić pozivaju da se ne podrži Rezolucija o Srebrenici: Mete su Srbija i srpski narod

Autor: Antena M

  • Viber

Lider Demokratske narodne partije Milan Кnežević održao je sastanak sa liderima Prave Crne Gore Markom Milačićem i Slobodne Crne Gore Vladislavom Dajkovićem na temu najavljenog glasanja Vlade Crne Gore o Rezoluciji o genocidu u Srebrnici.

Kako su naveli u saopštenju, sa sastanka je zajednički poručeno da buduće glasanje Vlade Crne Gore o ovoj Rezoluciji u Ujedinjenim nacijama može imati značajan politički i diplomatski uticaj i dalekosežne negativne posledice prije svega po srpski narod u Crnoj Gori.

-Ali i značajno narušiti odnose sa nama najbližom Srbijom, srpskim narodom u Srbiji i Republici Srpskoj, ukoliko Crna Gora odluči da podrži ovu Rezoluciju u Ujedinjenim nacijama. Zbog toga pozivamo premijera Milojka Spajića i Vladu Crne Gore da ozbiljno uzmu u obzir stabilnost i sprečavanje dodatnih polarizacija u crnogorskom društvu i uzdrže se od glasanja za Rezoluciju, naveli su u saopštenju.

Navode da bez obzira što je Crna Gora mala zemlja, stav, odluka i glasanje Vlade Crne Gore daleko nadmašuje veličinu i međunarodni značaj Crne Gore u ovom slučaju.

"S obzirom da u Crnoj Gori više od trećine stanovništva čine Srbi, te činjenice da nam je najbliži susjed upravo Srbija koja je suštinski meta ove Rezolucije, kao i čitav srpski narod. Već sada je jasno da ova Rezolucija nije doprinos regionalnoj stabilnosti i pomirenju, već naprotiv dolivanje ulja na vatru u veoma osjetljivom trenutku, kako regionalno tako i geopolitički.

Кao multietnička država, Crna Gora treba i mora da cijeni važnost postizanja nacionalnog konsenzusa o osjetljivim pitanjima kao što su događaji u Srebrenici, ali donošenje jednostranih odluka bez široke podrške različitih strana dovešće do dalje polarizacije i podijeljenosti unutar društva čemu se najoštrije protivimo", naveli su u saopštenju.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

OPROSTI NAM SREBRENICE , NIJE OVO CNA GORA - PLACENICI SRBIJANSKI ,ZADNJA OLOS ,NISTA ROBA ! IZDRZITE , I MI SVAMA ,JOS JE MALO DO EVROPE , PRICAT CU VAM OVIH DANA !

KANDA

@Ajdeeee .Samo još da im se pridruži REVOLUCIONARKA SA SMOKOVCA...