12 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 13°

Petak

03.05.

16° / 11°

Subota

04.05.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rakčević: Stijepović stavlja pečat na pljačku Miomira Mugoše

Politika

Comments 0

Rakčević: Stijepović stavlja pečat na pljačku Miomira Mugoše

  • Viber
Umjesto poništavanja nezakonite i skandalozne Odluke o razgraničenju Glavnog grada i Kombinata aluminijuma (KAP), kojom je kompaniji „Uniprom“ poklonjeno 417,804 m² gradskog zemljišta, a gradska imovina oštećena za najmanje 30 miliona eura, gradonačelnik Stijepović sada traži saglasnost za razmjenu drugih vrijednih gradskih parcela, za dio tog poklonjenog zemljišta, istakao je na današnjoj pres konferenciji odbornik u Skupštini Glavnog grada i potpredsjednik podgoričkog odbora pokreta URA, Luka Rakčević.

On je ukazao da takvo činjenje lokalne uprave predstavlja izrugivanje pravu i zdravom razumu, „čime gradonačelnik Stijepović stavlja pečat na pljačku od 30 miliona eura gradske imovine“.

„Glavni grad je, u aprilu 2014., novog vlasnika KAP-a častio skoro pola miliona kvadratnih metara vrijednog zemljišta, koje je isti grad prodavao po cijenama od 62,1 i 72,4 €/m², zatim ga oslobodio obaveze plaćanja naknade za komunalno opremanje koja iznosi 48.8 €/m², da bi danas, ista lokalna uprava, tražila razmjenu: kojom gradu pripadaju parcele u blizini bazena crvenog mulja, a kompaniji „Uniprom“ parcele odmah pored saobraćajnice“, naveo je Rakčević.

On ukazuje da je i sam postupak prodaje imovine KAP-a nezakonit, jer je „imovina koja je 2012. godine procijenjena na 183,5 miliona eura, prodata jedinom ponuđaču za svega 28 miliona eura“.

„Da je interes tadašnjeg stečajnog upravnika bio da, kako to zakon nalaže, izvuče maksimalnu vrijednost iz imovine KAP-a, on bi, još prije raspisivanja tendera, upoznao sve potencijalne kupce sa namjerom Glavnog grada da novom vlasniku pokloni skoro pola miliona kvadrata vrijednog zemljišta. Takvim činjenjem grubo su prekršeni i obesmišljeni Zakon o zaštiti konkurencije, Zakon o unutrašnjoj trgovini i Zakon o stečaju“, istakao je Rakčević.

Rakčević je podsjetio bivše i aktuelno lokalno rukovodstvo da je u Crnoj Gori „pravda, iako spora, itekako dostižna - o čemu govore sve brojnije pravosnažne krivične presude visokim funkcionerima DPS-a“.

„Pozivam ih da dobro obrate pažnju na sva dokumenta koja potpisuju, predlažu i autokratski usvajaju. Bez bilo kakve osvetoljubivosti, brzo će doći vrijeme da tužilaštvo češlja poslove rasprodavanja imovina Glavnog grada, namještenih prodaja hotela, izgradnje solitera pored hotela „Podgorica“, izgradnje Bazara i mnogih drugih nezakonitih i štetnih odluka“, naveo je Rakčević.

On je istakao da su „Podgorica svi njeni građani, a ne četvrtvjekovni političari i vlasnici krupnog kapitala DPS-a“.

„Zbog toga će Građanski pokret URA inicirati hitno poništavanje Odluke o razgraničenju, iz 2014. godine, kako bi se predmetne parcele vratile u vlasništvo Glavnog grada, a Postrojenje gradilo na gradskom zemljištu. Naravno, samo ukoliko grad dobije saglasnost mještana tog prostora“, zaključio je Rakčević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR