15 °

max 25 ° / min 15 °

Četvrtak

16.05.

25° / 15°

Petak

17.05.

22° / 15°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

27° / 16°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Romi očekuju da će uskoro imati svog predstavnika u parlamentu

Politika

Comments 0

Romi očekuju da će uskoro imati svog predstavnika u parlamentu

  • Viber
Romi očekuju da će u doglednoj budućnosti imati svog predstavnika u parlamentu, saopštio je izvršni direktor NVO ’’Mladi Romi’’ Semir Jaha nakon sastanka delegacije Roma sa predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem.

Povodom predstojećeg Međunarodnog dana Roma koji se obilježava u subotu, gosti parlamenta danas su bili predstavnici NVO Mladi Romi.

Ugostio ih je predsjednik parlamenta Ivan Brajović.

’’Crna Gora kao građanska država teži poboljšanju položaja odnosno smanjenju jaza koji nažalost i dlaje postoji između pripadnika romske i egipćanske populacije i većinskog stanovništva. Jedan od naših osnovnih ciljeva je puna integracija manjinskih naroda u društveni život, uz očuvanje i razvijanje njihove nacionalne i kulturne posebnosti, te unapređenje njihovih zakonskih prava’’, rekao je Brajović.

Izvršni direktor NVO Mladi Romi Semir Jaha je izrazio očekivanje da će Romi doprinijeti radu parlamenta kroz učešće njihovog predstavnika u skupštinskim odborima.

’’Naša želja je takođe da mi, kao Romi, u skorijoj budućnosti imamo našeg autentičnog predstavnika u parlamentu i vjerujem da će to biti veoma brzo moguće’’, dodao je Jaha.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR