27 °

max 27 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

27° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Brajović: Sjednica o NATO-u do kraja mjeseca

Politika

Comments 0

Brajović: Sjednica o NATO-u do kraja mjeseca

  • Viber
Predsjednik Skupštine Ivan Brajović saopštio je da će sjednicu parlamenta, posvećena ulasku Crne Gore u NATO, sazvati već tokom aprila.

Predsjednik Skupštine je, gostujući u emisiji "Iz pravog ugla" RTCG, kazao kako će sjednicu parlamenta, na kojoj će se poslanici izjasniti o ulasku Crne Gore u NATO zakazati već tokom ovog mjeseca.

"Ja očekujem da će to biti vrlo brzo, tokom aprila", kazao je Brajović i dodao da će Crna Gora brzo postati članica NATO.

"Vrlo izvjesno, mislim da će se Crna Gora naći na mjestu koje joj pripada na narednom NATO Samitu. I pored tehničkih stvari, postoji mogućnost da na samitu 25. maja budemo prisutni i zvanično kao članica NATO-a", rekao je Brajović.

On očekuje i proteste protivnika ulaska Crne Gore u NATO.

"Ja očekujem proteste, ali siguran sam da će državni organi Crne Gore učiniti sve da spriječe bilo kakvo nasilje. Ja sam među prvim političarima koji su rekli da ovu odluku treba donijeti u Skupštini. S punim pravom to možemo uraditi u parlamentu, a građani su se o toj temi već izjašnjavali više puta, na izborima, pa i onim 16.oktobra", kazao je Brajović.

On je ocijenio da nema tog pritiska bilo koje sile koja će zaustaviti Crnu Goru na putu ka EU. Brajović je rekao da "treba da budemo zadovoljni što je čak 97 senatora SAD podržalo put Crne Gore u NATO".

Opozicija da se vrati u parlament

Brajović je kazao da mu, kao lideru parlamenta, nije namjera da započne dijalog vlasti i opozicije, već mu je cilj da se opozicija vrati u parlament.

"Ja mislim da treba da dođu u parlament. U parlamentu možemo razgovarati i o događajima iz 16. oktobra i o svemu drugom, ali ne na ovaj način, kako to bojkotom Skupštine radi opozicija", poručio je Brajović, gostujući na RTCG.

Predsjednik Skupštine je ocijenio da opozicija koristi sve privilegije iz poslaničkog statusa, ali ne ispunjavaju obaveze i dolaze na posao. Brajović, koji je predsjednik Socijaldemokrata, vjeruje da ta partija predstavlja najbolju ponudu na političkoj sceni Crne Gore.

"Socijaldemkrate čine stabilni i dosljedni ljudi koji su se od početka devedesetih, za razliku čak i od DPS-a, zalagali za samostalnu, demokratsku, multikonfesionalnu Crnu Goru, koja će biti članica Evropske unije i NATO-a", ocijenio je Brajović.

Ne osjeća se krivim za slučaj Ramada

Brajović je poručio da je saglasan sa funkcionerom Socijaldemokrata Nebojšom Obradovićem, koji je na suđenju za slučaj Ramada, kazao da je riječ o montiranom političkom procesu.

Brajović je ponovio ranije tvrdnje da je bivši poslanik Mladen Bojanić tim slučajem htio da ucjeni poslanike Socijaldemokrata da ne glasaju za izbor Darka Pajovića za predsjednika Skupštine.

"Zašto mislim da je riječ o montiranom procesu. Pa vrlo brzo su se pokazale političke ambicije lica koja su se nalazila s druge strane. Radilo se o pokušaju da se Socijaldemokrate spriječe da izbore parlamentarni status", rekao je Brajović.

On je kazao da se lično neće osjećati krivim i u slučaju da Obradović bude osuđen zato što, kako je rekao, o cijelom slučaju nije ništa znao.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR