22 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

16° / 10°

Nedjelja

05.05.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Litvanija će pomoći CG: Proces pristupanja zahtjevan, ali koristi značajne

Politika

Comments 0

Litvanija će pomoći CG: Proces pristupanja zahtjevan, ali koristi značajne

  • Viber
Litvanija je pozdravila dosadašnje rezultate i napredak Crne Gore u procesu pristupanja EU i spremna je da pruži svu potrebnu podršku u pravcu održavanja dobrog tempa pristupnih pregovora i pripreme za buduće članstvo u Uniji, saopšteno je tokom razgovora ministra evropskih poslova Aleksandra Andrije Pejovića i ambasadorke Litvanije u Crnoj Gori Rasu Kairene.

''Pejović je upoznao ambasadorku Kairene s aktuelnim stanjem u pristupnim pregovorima, kao i sa planovima za otvaranje i zatvaranje novih poglavlja tokom predsjedavanja Malte EU. On je poručio da su integracija u EU i NATO faktor stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, i u tom kontekstu ukazao na potrebu većeg prisustva Unije u regionu, posebno kroz snaženje politike proširenja''-saopšteno je iz Ministarstva.

Kairene je, na primjeru te države, istakla da je proces pristupanja zahtjevan, ali da su koristi od članstva veoma značajne.

''U tom smislu je ohrabrila rezultate Crne Gore u sprovođenju sveobuhvatnih reformi, posebno iskazavši zadovoljstvo zbog usklađenosti s vanjskom i bezbjednosnom politikom EU. Na toj liniji, ambasadorka je čestitala na skoroj finalizaciji procesa ratifikacije Protokola o pristupanju NATO-u''- saopšteno je iz Ministarstva.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR