10 °

max 23 ° / min 10 °

Nedjelja

28.04.

23° / 10°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 13°

Petak

03.05.

16° / 11°

Subota

04.05.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Njemački ambasador: Poslanici opozicije su dužni biračima da budu u parlamentu

Politika

Comments 0

Njemački ambasador: Poslanici opozicije su dužni biračima da budu u parlamentu

  • Viber
Vlada Njemačke sada čeka da predstojeći javni sudski postupak o dešavanjima uoči izbora, protiv osoba koje se sumnjiče u ovom slučaju, dovede do detaljnih dokaza koji će se cijeniti od strane zainteresovane javnosti.

To je od velikog značaja i za stvaranje mišljenja u inostranstvu, ali prije svega za unutrašnju politiku – kaže u intervjuu Pobjedi ambasador Njemačke u Crnoj Gori Hans Ginter Matern.

Ističe da je Vlada Njemačke primila k znanju nove dokaze iz britanskih i američkih obavještajnih izvora da su zvaničnici Kremlja u dosluhu sa srpskim nacionalistima pokušali da nasilno zbace proameričku Vladu u Crnoj Gori u oktobru prošle godine.

POBJEDA: Opozicija u Crnoj Gori bojkotuje parlament i traži ponavljanje izbora. Da li mislite da je bojkot parlamenta pravi na-čin da se stabilizuje politička situacija u Crnoj Gori?

MATERN: Vladavina naroda – tj. demokratija – temelji se na mirnom takmičenju različitih političkih mišljenja. Dakle, debata nije tegoba ili smetnja; ona tu i pripada. U parlamentarnoj i reprezentativnoj demokratiji, mjesto za vođenje debata je parlament. I pored jake kritike na proces parlamentarnih izbora održanih u oktobru 2016, opozicija sama priznaje da je osvojila„najmanje“ 39 mandata.

Tih 39 izabranih poslanika su svojim biračima dužni da se takmiče u kreiranju politike u Crnoj Gori. Kroz vješto i aktivno uključivanje u raspravu i sopstvenim kreativnim idejama, opozicija može da – tako pokazuje parlamentarno iskustvo – itekako oblikuje politiku i zakonodavstvo, kao npr. u slučaju traženih izmjena izbornih zakona i sastava izbornih komisija.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR