21 °

max 21 ° / min 9 °

Subota

27.04.

21° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

16° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Admiral Samardžić na sjednici Vojnog komiteta NATO

Politika

Comments 0

Admiral Samardžić na sjednici Vojnog komiteta NATO

  • Viber
Admiral Dragan Samardžić učestvovao je na dvodnevnoj sjednici Vojnog komiteta NATO u Briselu, u formatu načelnika generalštabova zemalja članica, na kojoj se diskutovalo o potrebi prilagođavanja NATO komandne strukture, o NATO vođenim operacijama i platformi za interoperabilnost sa partnerima, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Admiral Samardžić je, kako je saopšteno, upoznao najviše vojno tijelo NATO sa aktivnostima u okviru procesa vojne integracije Crne Gore u NATO, ističući odličnu saradnju i koordinaciju sa nadležnim tijelima Alijanse u pogledu implementacije Plana vojne integracije.

On je zahvalio načelnicima generalštabova zemalja članica i strategijskim tijelima i komandama vojne strukture NATO na podršci koju je imao tokom mandata na dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore.

''Predsjedavajući Vojnog komiteta NATO, general Petr Pavel je istakao zasluge admirala Samardžića u procesu reforme Vojske Crne Gore i integracije u NATO, izražavajući očekivanja da će na sljedećoj sjednici Komiteta novoimenovani NGŠ biti predstavnik Crne Gore kao punopravne članice Alijanse'', saopšteno je iz MO.

U svom obraćanju Vojnom komitetu, generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je naglasio ''značaj ispunjenja obaveza vezanih za odluke donešene na Samitu u Varšavi, a posebno povećanja izdvajanja za odbrambeni budžet i ravnomjerno opterećenje saveznika u pogledu doprinosa kolektivnoj bezbjednosti.''

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR