Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Otkriveno koliko rade članovi britanske kraljevske porodice

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Tanjug/B92

Otkriveno koliko rade članovi britanske kraljevske porodice Foto: EPA-EFE/STR

Biti član britanske kraljevske porodice nije najlakši posao na svijetu, barem sudeći prema TV emisijama i filmovima, ali koliko oni zaista rade?

Prema zvaničnim podacima, istaknuti članovi kraljevske porodice su ove godine radili u prosjeku 84,5 dana, odnosno oko trećine od 253 radna dana u Velikoj Britaniji, prenosi AP.

Jedina ćerka kraljice Elizabete II, princeza Ana, bila je najvredniji član porodice najmanje treću godinu zaredom, sa ukupno 167 radnih dana.

Nasljednik prijestola princ Čarls nalazi se na drugom mjestu sa 125 dana službene dužnosti.

Kraljica Elizabeta (93) radila je 67 dana, četiri više nego 2018. 

Detalji službenih angažmana monarha bilježe se u Dvorskom cirkularu, dnevnom spisku događaja kojima prisustvuju kraljica i njena porodica.

Međutim, neki članovi kraljevske porodice imaju i privatne angažmane, koji možda nijesu uključeni u ovaj spisak.

Na primjer, kraljica, koja je sada u 68. godini svoje vladavine, dobija crvenu kutiju sa službenom prepiskom, bez obzira gdje se nalazila u svijetu.

Član kraljevske porodice koji je drugi na redu da naslijedi tron, princ Vilijam, radio je 74 dana u proteklih 12 mjeseci.

Njegova supruga Kejt radila je 58 dana.

Dužnosti para su uključivale turneju po Pakistanu, podršku kraljici tokom državne posjete predsjednika SAD Donalda Trampa Britaniji u junu i vrijeme provedeno na sopstvene dobrotvorne projekte.

Ostavi komentar

0/300