2 °

max 9 ° / min 2 °

Srijeda

01.04.

9° / 2°

Četvrtak

02.04.

13° / 1°

Petak

03.04.

15° / 3°

Subota

04.04.

18° / 6°

Nedjelja

05.04.

20° / 8°

Ponedjeljak

06.04.

19° / 6°

Utorak

07.04.

19° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spaljivanjem karnevala i koncertom završene Zimske kotorske karnevalske fešte

Izvor: Foto: Infobiro

Mozaik

Tag Video
Comments 0

Izvor: Infobiro

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Spaljivanjem karnevala i koncertom završene Zimske kotorske karnevalske fešte

Spaljivanjem karnevala, kojem je prethodila povorka sa gradskom muzikom, mažoretkama i maskama, završene su ovogodišnje Zimske kotorske karnevalske fešte. Nakon što je karneval osuđen na smrt i spaljen na Maceu, prisutni su na Trgu od oružja imali priliku da uživaju u koncertu Jelene Rozge.

Kotorani su za glavnog krivca za sve loše što im se dogodilo u prethodnoj godini proglasili Furbopolpetuna Negromenta Skonfužjonusa, čija se optužnica sastojala iz devet tačaka, prenosi Infobiro Montenegro. 

"Furbopolpetun Negroment Skonfužjonus je kriv što je Korona pomamila narod i to pred izbore kad je zdravlje najvažnije. Malo, malo pa nas zadesi nova influenca od tice, prasice, preo pingvina, međeda, jazavca, pred Komunitadi, žutijeh mrava, ofucanih mačaka, mezoluto pantagana i ostalih beštija. Za malo nam i Karampana ovoga stađuna o' Karnevala nije u Lazaret pasala da je Korona ne izije. U zadnji moment je skapulala", pisalo je, između ostalog, u optužnici javnog tužioca Mirokula Štrokule.

Današnji je dan, kako je kazala direktorica KC "Nikola Đurković" Tatjana Miljenović, rezime ali i kruna Zimskih kotorskih karnevalskih fešti.

"Mi kao organizatori smo veoma zadovoljni. Tek sad kada sam prošetala, vidjela sam kolika je kolona posjetilaca u stvari bila prisutna. Generalno smo čuli pozitivne komentare", navela je ona u izjavi za agenciju Infobiro Montenegro. 

Prema njenim riječima, ovogodišnja manifestacija ispunila je sva očekivanja.

"Imamo i taj Rišljanski karneval, koji se desio prvi put, pa se nadamo da će i to ući u tradiciju. Sve su fešte bile posjećene iako je sami karneval lokalnog karaktera. Moram reći da smo posebno zadovoljni brojem posjetilaca, kao što vidite, trg je pun", rekla je Miljenović.

Hrvatskoj pop pjevačici Jeleni Rozgi večerašnji nastup nije prvi u gradu Kotoru, a sa prethodnog nosi lijepe utiske.

"Prije par godina sam isto bila u Kotoru i u pet popodne sam rekla 'Dobro veče'. Vježbala sam danas kako se to ne bi ponovilo. Nikad se nijesam maskirala, bojala sam se maškara ali evo, od kad se bavim ovim poslom pjevam ali se ne maskiram", dodala je Rozga.

Ona je u razgovoru za Infobiro takođe najavila nove muzičke projekte.

"Radim akustični album, radimo na novim pjesmama, godina je tek počela a ja i moj tim imamo puno planova“, poručila je ona.

Podsjetimo, organizator Zimskih kotorskih karnevalskih fešti je JU Kulturni centar "Nikola Đurković" Kotor, suorganizaror Turistička organizacija, a pokrovitelj Opština Kotor.

Sponzori Zimskih kotorskih karnevalskih fešti su: Poslovni centar Vukšić, Verige 65, YU Briv, Pomorski muzej Crne Gore Kotor, Knjaz Miloš Montenegro DOO, Acqua Bianca, Labud tende, konoba Marius i Đir taxi.

Medijski sponzori su: Antena M, Radio televizija Crne Gore, Radio televizija Budva, Radio televizija Herceg Novi, Televizija A1, Skala radio, Radio Kotor, Radio Dux, Elmag radio, Boka News, Crna Gora Media, Culture Corner, Kolektiv, Café del Montenegro.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR