13 °

max 20 ° / min 12 °

Četvrtak

01.10.

20° / 12°

Petak

02.10.

23° / 15°

Subota

03.10.

27° / 18°

Nedjelja

04.10.

22° / 19°

Ponedjeljak

05.10.

22° / 18°

Utorak

06.10.

21° / 16°

Srijeda

07.10.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Fejsbuk će plaćati korisnicima za njihova mišljenja?

Izvor: Screenshot

Tehnologija

Comments 0

Izvor: Klix.ba

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Fejsbuk će plaćati korisnicima za njihova mišljenja?

Nakon što je Fejsbuk ranije bio prisiljen ugasiti dvije aplikacije koje su skupljale veliku količinu podataka korisnika u ime istraživanja tržišta, kompanija je pripremila novu aplikaciju putem koje će nagrađivati korisnike za dobrovoljne povratne informacije.

Nova aplikacija za istraživanje tržišta nazvana je Viewpoints, a obećava kompenzaciju svim korisnicima za ispunjavanje upitnika i drugih zadataka. Korisnici će moći zaraditi do 600 dolara godišnje, a novac će im biti proslijeđen putem PayPal usluge kada skupe određen broj bodova ostvarenih učešćem u programima. Precizni detalji o bodovanju nijesu objavljeni, ali se zna da neke nagrade neće imati novčanu vrijednost.

Fejsbuk će aplikaciju koristiti za mnogo više od samog istraživanja. Od korisnika bi se moglo tražiti da obavljaju zadatke, demonstriraju proizvode ili čak pomognu u poboljšanju AI tehnologije kao što je snimanje izgovora imena kako bi se unaprijedilo prepoznavanje glasa ili označavanje fotografija u svrhu poboljšanja prepoznavanja fotografija.

Još uvijek nije jasno o kakvim ostalim "zadacima" je riječ i da li će se od korisnika tražiti njegove navike surfovanja ili korišćenja aplikacije. U uslovima korišćenja je navedeno da aplikacija može prikupljati podatke iz telefona korisnika.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR