Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hrvatska: Kanader išao pravo na vatrogasce, pilot na vrijeme reagovao

Izvor: Foto: Schreenshot 24h.hr

Region

Comments 0

Izvor: 24sata.hr

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Hrvatska: Kanader išao pravo na vatrogasce, pilot na vrijeme reagovao

U Hrvatskoj se prilikom gašenja velikog požara dogodila nesvakidašnja situacija. 

Naime, prema riječima jednog vatrogasca, kanader pun vode umalo nije udario u njih. Na sreću, sve se dobrio završilo i požar je ugašen, što je, kako je kazao, najbitnije.

"Gasili smo požar između Pakoštana i Vrane, taj dio zovemo Baštijun. Gorjelo je 25 hektara niskog raslinja, ali je bilo opasno jer su u blizini kuće i maslinici. Izašli smo na teren s pet kamiona, džipom i dodatnom opremom. Odjedanput je vatra zahvatila dosta veliki grm, plamen je išao šest metara u visinu pa smo zvali kanadere, priča Ante Lokin, predsjednik DVD Pakoštane - Vrgada - Vrana.

Svaka čast pilotu što je naglo skrenuo

Vazdušne  snage brzo su stigle u pomoć. Toliko brzo da su iznenadili i vatrogasce.

"Bio sam na kamionu na topu, a kolega u kabini ispod mene. Taman smo upalili pumpu i krenuli gasiti kad je odjedanput naletio kanader. U tom trenutku sam vidio da mi nema druge nego da izvadim mobilno telefon i snimam. Sklupčao sam se na krovu kamiona i molio Boga da ostanem živ", priča Ante Lokin koji je snimio spektakularni video u petak.

Svi smo bili mokri, ali vatra je bila ugašena

Kanader pun vode leti oko 250 na sat, a prilikom uzimanja vode u prosjeku oko 140 kilometara na sat. Za 10 sekundi uzme 5000 litara vode. Kako je to kad ti se na glavu strmoglavi pet tona vode, saznao je glavni junak iz ove priče.

"Sagnuo sam glavu i jednom rukom držao mobilni. Ma to je bio čisti nalet adrenalina. Svi smo bili mokri, od glave do pete. Ali vatra je bila ugašena, što je jedino bitno. Moram pohvaliti iskusnog pilota jer je naglo okrenuo ulijevo i uspio me zaobići koliko je mogao pa me voda nije svom silinom udarila. Ipak je to pet kubika vode", ispričao je Ante Lokin.

Spektakularni snimak možete pogledati ovdje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR