10 °

max 15 ° / min 8 °

Petak

26.04.

15° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
33 godine od Maradonine "božije ruke"

Fudbal

Tag Video
Comments 0

33 godine od Maradonine "božije ruke"

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Danas se navršava tačno 33 godine od čuvenog meča četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Meksiku kada je Argentina pobinedila Englesku sa 2:1.

Meč je obilježio Dijego Armando Maradona sa dva pogotka, prvi koji je postigao rukom, i drugi poslije prodora i sjajnog driblinga kojim je rinešio dileme oko plasmana u polufinale.

Maradona je tada kod prvog gola vješto udario loptu rukom i na taj način zatresao mrežu Pitera Šiltona, a da to niko od sudija nije uspio da primijeti.O tom golu se priča i tri decenije kasnije, gol je nazvan "božjom rukom", a nerijetko i sam Maradona voli da dolije ulje na vatru.

Tako je nedavno odbio da se izvini Englezima zbog tog gola koji je postigao na neregularan način. Izjavio je da je taj gol bio "njegova osveta za Foklandski rat".

"Mi Argentinci nismo znali šta se dešava, nama su rekli da dobijamo rat. U realnosti, Engleska je vodila 20:0. Bilo je teško. Cio taj slučaj je proizveo kao da smo osjećali da slijedi novi rat. Znam da sam gol dao rukom. Nisam planirao, ali dogodilo se sve tako brzo tako da pomoćni sudija nije vidio moju ispruženu ruku. Sudije me je pogledao i rekao, to je gol. Bio je lijep osjećaj i neka moja osveta Englezima", rekao je Maradona nedavno na premijeri dokumentarca 'Dijego Maradona - pobunjenik, heroj, bog".

Zanimljivo je da je Piter Šilton bojkotovao premijeru rekavši kako nije imao vremena jer je išao da igra pikado.

Kako je Maradona izveo to lukavstvo i kako je postigao i taj drugi gol poslije nevjerovatnih driblinga pogledajte u priloženom videu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR