18 °

max 23 ° / min 15 °

Srijeda

27.05.

23° / 15°

Četvrtak

28.05.

25° / 12°

Petak

29.05.

23° / 13°

Subota

30.05.

21° / 14°

Nedjelja

31.05.

21° / 14°

Ponedjeljak

01.06.

21° / 13°

Utorak

02.06.

22° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Savićević demantovao Tumbakovića: "Teških riječi nije bilo, ne bi to bilo dobro po njega"

Fudbal

Comments 4

Izvor: Mozzartsport.com

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Savićević demantovao Tumbakovića: "Teških riječi nije bilo, ne bi to bilo dobro po njega"

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević još nije zaboravo kako su tadašnji selektor Ljubiša Tumbaković, u međuvremenu imenovan za kormilara Srbije, te fudbaleri Crvene zvezde Filip Stojković i Mirko Ivanić u posljednjem času odbili da igraju protiv Kosova.

Savićević se u intervjuu za Nedeljnik još jednom osvrnuo na događaje uoči te famozne utakmice, jer, priznaje, sve to ga još tišti i ne da mu mira. Pogotovo što se do tog meča činilo da je Crna Gora na dobrom putu da napravi stabilnu selekciju i da pojuri mjesto na Evropskom prvenstvu.

Ljubiša Tumbaković je na imenovanju za selektora Srbije rekao da je na posljednjem sastanku sa Dejanom Savićevićem bilo teških riječi, što prvi čovjek crnogorskog fudbala demantuje.

"Teških riječi nije bilo, ne bi to bilo dobro po njega. Ja sam izbjegavao bilo kakve teške riječi, jer znam dokle bi me to dovelo. Bježao sam od bilo kakvih diskusija sa njim, jer poznajem sebe. Na tom sastanku skoro se zaplakao. “Ja sam vas izdao”, toga se dobro sjećam. “Ne znam kako sam došao od sobe do sale za sastanke”. I tih riječi se dobro sjećam. Rekao je i da “ovo nisu fudbalske teme”. I onda se malo povratio", rekao je Savićević.

Nakon toga više nije moglo nazad.

"Poslije sastanka sam došao i saopštio mu našu odluku, mada je on već na internetu pročitao vijest da je smijenjen. Rekao sam mu da je to moje i mišljenje članova Izvršnog odbora, da je trebalo da vodi reprezentaciju. Posjedio je još desetak, 15 minuta, pokupio se i otišao. Izbjegavao sam da mi on objašnjava bilo šta".

Savićević je posebno naglasio da ne vjeruje da je Tumbaković sve to uradio sa predumišljajem, da bi postao selektor Srbije. I siguran je da u cijelom ovom slučaju FSS nije učestvovao.

"Ne., ne vjerujem (da je bilo smišljeno). Zaista ne. Ali, kada se otvorila mogućnost, onda mu je uzvraćena usluga. Neće valjda neko da pomisli da je Tumbaković postao trener u Crnoj Gori... A, Fudbalski savez Srbije nema veze s ovim. Ne bih volio da neko pomisli da je FSS učestvovao u svemu tome. Oni su imali svoje muke poslije debakla u Ukrajini. Ne krivim ih što su uzeli Tumbu".

Još žešći konflikt Dejan Savićević je imao u danima poslije meča sa selekcijom s Kosova sa Zvezdanom Terzićem, generalnim direktorom Crvene zvezde. Tu su pale baš teške riječi.

"Bilo ih je preko štampe. Nisam ga zvao. Prvi čovjek iz Srbije koji se javio da nema veze sa ovim bio je on. Niko se nije javio, eto, samo on, da kaže da nema veze i da njega igrači nita nisu pitali. A, jeste se miješao. Kakav je to način da kažeš da nisi, a zvao si igrače, prenosio poruke, slao poruke... I zvao je Tumbakoviča. I rekao mu da ne treba da igra Ivanić, jer su velika sredstva uložena u njegovo dovođenje i kako ne bi bilo dobro, jer navijači neće dozvoliti da potom igra za Zvezdu".

I još jedna oštra poruka Savićevića za Terzića.

"Zvao je Ivanića, a koliko sam shvatio, nije u nekoj dobroj komunikaciji sa Stojkovićem. Barem tada nije bio, ne znam da li su popravili odnose. I poslije je prebacio priču na to da sam ja protiv Srba. Šalje ljudima poruke da mrzim Srbe. Ali, samo da ne bude u zabludi da je neko u Crnoj Gori povjerovao u to. I što se tiče fudbalskih ljudi i ovih do kojih je njemu stalo i njegovog prijatelja kod kojeg ide uz skute. Da ne misli da je njega ubijedio... Znaće on na koga mislim".

Utisak je da Savićević poslje svega najmanje zamjera Ivaniću i Stojkoviću, iako je cijela "afera" nastala zbog njih.

"Oni su bili u najvećem problemu, njih dvojica. Poslije utakmice sa Češkom trebalo je da se vrate u Beograd i da se jave na pripreme. Vjerovatno da bi imali problema sa navijačima u svakom smislu, pa i fizičkom".

A, na pitanje da li je poslije svega, poslije transparanata uperenih protiv njega koje su podizale "delije" i dalje navijač Crvene zvezde, Savićević je odgovorio u svom stilu:

"Najbolje da nijesam (smijeh)".

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Navijač

Ima li u svijetu trenera i igrače osim u Srbiji ? Nauči lekciju i ne dovodi nikoga više sa te bande !

andro

od srba se to moglo ocekivati.nevolja je u fscg i Szvucevicu,koji postavljaju srbe za selektore. Pa onda bg sastavlja CG drzavni tim.Kad ce CG progledati i shvatiti da joj je srbija dusman...?