Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Obrt u Njemačkoj, Španac čuva klupu Bajerna do ljeta

| Postavio/la: Bojan Šuković | Izvor: Sportske.net

Obrt u Njemačkoj, Španac čuva klupu Bajerna do ljeta

Njemački mediji lansirali su još jednu nevjerovatnu priču. Naime, prema informacijama iz Bavarske, klub će čekati do ljeta da postavi novog trenera. Moguće je da klub angažuje Ćabi Alonsa kao čuvara klupe, on bi kasnije nastavio kao pomoćnik Špancu od ljeta 2020.

U Sitiju se boje, Pepova žena Karolina se odselila iz Mančestera, porodica više ne može da izdrži u Engleskoj, ali su krugovi bliski Gvardioli demantovali da će slavni trener otići godinu dana prije isteka ugovora.

Ipak, Bajern se nada da će ubijediti Pepa kome se sviđalo u Minhenu gdje je proveo tri sezone. Njegova porodica voli Njemačku, pa se Bavarci nadaju da bi to mogao da bude adut.

Sa druge strane Gvardiola smatra da bi klub ostavio u dobrim rukama, da je Arteta spreman da preuzme kormilo. Na to se nadovezuju spekulacije da će bivši kapiten Arsenala odbiti "Gunere" upravo zbog toga što ima informaciju da će naslijediti Gvardiolu.

"Jednog dana ću se vratiti u Njemačku, možda kao trener", rekao je prije četiri godine kad je odlazio, Pep Gvardiola.

On inače smatra da je tri sezone optimalno vrijeme da provede u jednom klubu, da je napravio grešku kada je četvrte vodio Barsu, a čini se da je ponovio isto i sa Sitijem.

Šta će se desiti do ljeta, teško je reći, Gvardiola je stigao do dvije titule prvaka u Engleskoj, ali nije uspio da napravi ništa značajno u Sitiju u Ligi šampiona, kao ni u Bajernu, gdje je tri puta u nizu ispadao u polufinalu.

Ostavi komentar

0/300