11 °

max 23 ° / min 11 °

Nedjelja

28.04.

23° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 13°

Petak

03.05.

16° / 11°

Subota

04.05.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Odlične provjere za Crnogorke u Skoplju

Košarka

Comments 0

Odlične provjere za Crnogorke u Skoplju

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Naša ženska kadetska reprezentacija ostvarila je dvije pobjede i poraz na pripremnom turniru u Skoplju.

Izabranice Vladana Radovića su u Sjevernoj Makedoniji imale dobre provjere protiv Bugarske, Bosne i Hercegovine i domaćina. 

"Turnir u Skoplju nam je bio prva provjera i mislim da će nam jako značajno biti iskustvo igranja u ovom sistemu. Tri utakmice u tri dana su nešto što nas i očekuje na prvenstvu. Igrali smo protiv dvije ekipe koje su sličnog kvaliteta i jednu lakšu utakmicu u kojoj sam nastojao maksimalno da pružim šansu svim igračicama koje su bile u sastavu." kaže selektor Radović.

Naše djevojke su savladale Bosnu i Hercegovinu 58:55, protiv Sjeverne Makedonije su do trijumfa stigle ubjedljivo 66:23, dok je poraz upisan u meču sa Bugarskom 67:56.

"Prva utakmica protiv reprezentacije BiH nam je jako značajna jer smo u prvom dijelu vidjeli naše nedostatke i slabosti, a u drugom pokazali karakter, značajno popravili koncentraciju i intezitet i vratili se nakon 16 poena zaostatka. Druga utakmica protiv Sjeverne Makedonije je poslužila za razigravanje svih 12 igračica u rosteru i tu smo bez većih poteškoća došli do ubjedljive pobjede. Poslednja, treća utakmica je bila protiv domaćina ovogodišnjeg prvenstva, reprezentacije Bugarske i mislim da će nam iskustvo iz te utakmice biti izuzetni značajno. Bila je to utakmica sa dosta kontakta, na koji nijesmo dobro odgovorili u prvih 20 minuta i to se na kraju pokazalo kao presudno." analizira selektor.

Stručni štab će narednih dana u Tivtu raditi na otklanjanju grešaka, kako bi se u pravoj formi dočekao start šampionata Evrope.

"Ono što je evidentno nakon ovog turnira je nedostatak snage koja je u ovom uzrastu izuzetno značajna. Ipak, isto tako, vidjelo se da imamo talentovanih djevojčica koje će nadam se taj deficit nadoknaditi željom i energijom u oba pravca, što ne smije da dolazi u pitanje. Imamo još 15-ak dana priprema i još 2-3 sparing utakmice u kojima ćemo morati posvetiti pažnju nekim taktičkim elementima sa kojim ćemo se susretati na prvenstvu." zaključio je Radović.

Evropko prvenstvo B divizije za kadetkinje igra se u Bugarskoj, a rivali u grupi A su nam Slovenija, Srbija, BiH, Rumunija i Island.

Šampionat se održava od 15. do 24. avgusta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR